DŽONSON BEBI PUDER IZAZIVA RAK JAJNIKA! Kompanija sada mora da plati MILIONE ženama koje su obolele!
Foto: Youtube printscreen

skandalozno

DŽONSON BEBI PUDER IZAZIVA RAK JAJNIKA! Kompanija sada mora da plati MILIONE ženama koje su obolele!

Ova presuda je donešena u trenutku kada protiv kompanije za isti proizvod postoji još 9000 tužbi!

Objavljeno:

Kompanija kozmetike "Džonson i Džonson" moraće da plati milionsku odštetu za 22 žene koje su na sudu dokazale da njihov bebi puder izaziva rak jajnika!

"Džonson" će morati da plati 550 miliona kompenzacije, i još 4.1 miliona kazne, prema odluci sudije iz Misurija.

Ova presuda je donešena u trenutku kada protiv kompanije za isti proizvod postoji još 9000 tužbi! Iz "Džonsona" kažu da su razočarani i da će uložiti žalbu.

Na suđenju su žene i njihove porodice tvrdile da su dobile rak zbog dugogodišnjeg korišćenja bebi pudera, a koji još od 1970-tih sadrži azbest, o čemu kompanija nije obavestila korisnike!

"Džonson" tvrdi da su njihova istraživanja pokazala da azbest u talku nije štetan. Ali, advokati žena dokazali su da kompanija nije vršila pravilna ispitivanja.

Ovo nije jedina presuda protiv Džonsona, pa je 2017. godine sudija iz Kalifornije takođe doneo odluku da kompanija jednoj ženi plati 417 miliona zbog toga što joj je bebi puder izazvao rak jajnika. Međutim, sudija je kasnije umanjio kaznu.

- Sve presude protiv "Džonsona i "Džonsona" promenjene su nakon žalbenog procesa, a u ovom suđenju bilo je više grešaka nego u ranijim suđenjima - saopštila je kompanija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.