Novo izdanje ruši rekorde: Majn kampf ponovo bestseler u Nemačkoj (FOTO)

opet on, znate ga svi

Novo izdanje ruši rekorde: Majn kampf ponovo bestseler u Nemačkoj (FOTO)

Zbog velike potražnje za novim dopunjenim izdanjem Hitlerovog političkog manifesta, izdavač dobio još 15.000 narudžbina
Objavljeno:

Najnovije izdanje Hitlerovog političkog manifesta "Majn kampf" (srp. "Moja borba"), koja se pojavilo u nemačkim knjižarama posle 70 godina, na dobrom je putu da postane bestseler. Hik Hitler! Lešio je pivo iza rešetaka, a imao je i mali nedostatak (FOTO) Prema pisanju londonskog Gardijana, izdavač je dobio 15.000 narudžbina za novo dopunjeno izdanje.

Nacistički manifest koji u prodaji košta 59 evra, naći će se ovog vikenda na 20. mestu liste bestselera nemačkog nedeljnika "Špigl".
Izdavač, Institut za savremenu istoriju u Minhenu, je saopštio da je povećao tiraž sa provobitnih 4.000 primeraka da bi zadovoljio potražnju.
Hitler je "Majn kampf" napisao dok je bio u zatvoru u Landsbergu. Prvi put je objavljeno 1925, Hitlerovo "kapitalno delo", koje pored autobiografskih elemenata sadrži ideološka načela nacizma, bilo je bestseler u nacističkoj Nemačkoj tokom 1930-ih godina sa više od 12 miliona prodatih kopija.
Bila je Firerova strast: Dizni je Snežanu snimio za Hitlera! (FOTO) (VIDEO) Posle rata, autorska prava na knjigu pripala su Bavarskoj, koja je odbijala njeno objavljivanje iz poštovanja prema žrtvama nacizma. Prvog januara 2016, 70 godina posle smrti Adolfa Hitlera, delo je postalo javno vlasništvo. (Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.