JOŠ JEDAN RUS PRONAĐEN MRTAV U LONDONU: Smrt Nikolaja Gluškova i dalje je NERAZJAŠNJENA!
Nikolaj Gluškov, Foto: Facebook printscreen

POSLE TROVANJA SERGEJA SKRIPALA

JOŠ JEDAN RUS PRONAĐEN MRTAV U LONDONU: Smrt Nikolaja Gluškova i dalje je NERAZJAŠNJENA!

Ruski biznismen strahovao je za svoj život, verujući da je i on na "listi za odstrel"

Objavljeno:

Ruski biznismen u egzilu, Nikolaj Gluškov, pronađen je mrtav u svom domu u Londonu, a policija njegovu smrt tretira kao "nerazjašnjenu".

On je umro samo nekoliko dana nakon pokušaja ubistva svog sunarodnika, bivšeg špijuna Sergeja Skripala, koje je izazvalo međunarondi skandal i zatezanje odnosa između Rusije i Velike Britanije.

Gluškov je pre svoje smrti za "Gardijan" izjavio kako misli da se nalazi na "listi za odstrel", na kojoj su bili i sada pokojni biznismen Boris Berezovski i dupli špijun Aleksandar Litvinenko.

Policija smrt Gluškova tretira kao "nerazjašnjenu" a u istrazi učestvuju i policajci zaduženi za protiv-terorizam, što je vrlo neuobičajeno.

Skotland Jard je objasio da je razlog Gluškova prošlost i njegovi prijatelji, koji su bili protiv Putina, poput Berezovskog.

Forenzičari ispred Gluškovog doma
Forenzičari ispred Gluškovog doma foto: Reuter

Ruski mediji su objavili da je Gluškov leš pronašla njegova ćerka i da je imao tragove davljenja na vratu. Spekuliše se da je možda i izvršio samoubistvo.

U Rusiji je Gluškov osuđen na zatvor 2004. godine zbog prisvajanja finansijske dobiti aerokompanije "Eroflot" kojom je upravljao. Nakon 5 godina je pušten, i tada se preselio u Veliku Britaniju, gde je dobio azil.

Njegov prijatelj, oligarh Berezovski 2013. godine pronađen je mrtav u svom kupatilu, sa maramom oko vrata. Nikada nije utvrđeno da li je ubijen ili je počinio samoubistvo.

Gluškov je živeo sam sa svojim psom, a redovno su ga posećivali čerka i zet.

Komšije su ga opisivale kao prijatnog čoveka, koji je redovno govorio o svojoj rodnoj Gruziji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.