POSLEDNJE OBRAĆANJE TILERSONA: Otpušteni državni sekretar imao je JEZIVO UPOZORENJE u vezi RUSIJE!
Reks Tilerson se povlači iz politike, Foto: AP

TRAMP GA NAJURIO

POSLEDNJE OBRAĆANJE TILERSONA: Otpušteni državni sekretar imao je JEZIVO UPOZORENJE u vezi RUSIJE!

U svom govoru on se namerno nije zahvalio Trampu niti je hvalio njegovu politiku.

Objavljeno:

Reks Tilerson, sada bivši državni sekretar kojeg je Donald Tramp otpustio, u poslednjoj izjavi za medije upozorio je na "problematično ponašanje i postupke Rusije".

U svom govoru on se namerno nije zahvalio Trampu niti je hvalio njegovu politiku.

Donald Tramp je juče na Tviteru objavio kako otpušta Tilersona, a na njegovo mesto došao je dotadašnji direktor CIA, Majk Pompeo.

Tilerson se osvrnuo na svoj rad državnog sekretara, i rekao da su odnosi sa Kinom poboljšani, a dobra stvar je i pokrenuti dijalog sa Severnom Korejom.

Ali dodao je:

- Puno toga mora da se uradi povodom problematičnog ponašanja i postupaka Rusije. Rusija mora da promisli da li su njeni postupci u interesu njenog naroda i čitavog sveta. Ako nastave ovim putem, postaće sve više izolovani, što nikome nije u interesu - rekao je Tileson, koji je izgledao vidno potresen.

Donald Tramp je novinarima rekao da se Tilerson i on nisu dobro slagali, i da je ključan spor među njima bio nuklearni ugovor sa Iranom. Tilerson je smatrao da je ne treba da se menja, dok je Tramp bio opečnog mišljenja.

Trampova kancelarija takođe tvrdi da je Tilersona o otkazu obavestila nekoliko dana ranije, dok sam Tilerson tvrdi da je za ovu odluku saznao neposredno pre tvita Donalda Trampa.

Bivši državni sekretar i predsednik često su razilazili mišljenja kada je reč o međunarodnoj politici, a Tileson je jednom prilikom rekao i da je bio "zadivljen" time što Tramp zna premalo o međunarodnim odnosima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.