SEDAM LEPOTICA POGINULO U ISTOM TRENUTKU: Strašna sudbina mlade i sedam deveruša!
Mlada i deveruše su pogunule, Foto: Instagram printscreen

UŽASNA NESREĆA

SEDAM LEPOTICA POGINULO U ISTOM TRENUTKU: Strašna sudbina mlade i sedam deveruša!

Cela posada aviona je bila ženska, i niko nije preživeo

Objavljeno: 10:36h

Mina Basaran (28), koja je uskoro trebalo da se uda, i njenih sedam prijateljica koje su joj bile deveruše, tragično su nastradale kada se njen privatni avion srušio na letu iz Dubaija u Istanbul.

Devojke su putovale na proslavu devojačke večeri, kada se avion zapalio u vazduhu i srušio u planinskom predelu Irana.

Svih 11 putnika, uključujući i članove posade, je poginulo, potvrdila je policija u ponedjeljak.

Samo dan pre smrti, Mina je na svom Instagramu objavila fotografiju koja prikazuje kako slavi zajedno sa svojim deverušama.

Dva dana ranije, podelila je fotografiju na kojoj stoji ispred privatnog aviona za kojeg se veruje da pripada njenom bogatom ocu, Huseinu Basaranu, koji je direktor "Basaran Jatırım Holding", i bivši predsjdnik poznatog turskog fudbalskog kluba Trabzonspor, kako pišu turski mediji.

A post shared by Minabassaran (@minabasarani) on

Mina Basaran trebala se 14. marta udati za Murata Gezera sa kojim se nedavno verila, a mediji pišu kako je trebalo da preuzme i posao u kompaniji svog oca, koji je raširio poslove na različite sektore te bavi energetikom, građevinom i turizmom,a vlasnik je i nekoliko hotela.

Ova mlada žena postala je član uprave u očevoj kompaniji već 2013., javljaju turski mediji. Vlasnica je "Ramada resorta" u Bodrumu i kompanije "CMB Yachts" u Antaliji.

A post shared by Minabassaran (@minabasarani) on

Iranski mediji pišu kako su planine na koje se srušio avion prekrivene snegom. Pre nego što su pronašli olupinu i preminule devojke, spasitelji su se borili s lošim vremenom,pa su nekoliko puta prekidali potragu.

- Avion je zahvatio plamen, a pilot je kontroli leta objavio kako će le

leteti niže, a potom je nestao s radara. Olupina aviona je pronađena, kao i tela putnika, a s planine su ih spustili čim je sunce izašlo. Moje saučešće svima koji su ovom prilikom izgubili svoje voljene - kazao je Kerem Kinik iz turskog Crvenog polumeseca.

Iz Odeljenja za civilno vazduhoplovstvo izvestili su kako avion nije poštivao procedure održavanja dok je bio na aerodromu.

A post shared by Minabassaran (@minabasarani) on

Poleteli su u 17:16 po lokalnom vremenu, a s radara su nestali u 19:30 sati, piše novinska agencija WAM. U avionu su bile dve Španjolke i šest Turkinja, a nacionalnost članova posade nije poznata, ali navodno su u avionu bile dve pilotkinje, još jedna stjuardesa, što znači da su u nesreći poginule same žene.

Jedna od pilotkinja pre je upravljala turskim borbenim avionima i poznata je kao jedna od prvih pilotkinja u zemlji. Druga je pre radila za "Turkiš Erlajns".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.