Srušio se HELIKOPTER u Njujorku: SAMO PILOT PREŽIVEO (VIDEO)
Helikopter se srušio u reku Ist River u Njujorku, Foto: AP/Andres Kudacki

TRAGEDIJA

Srušio se HELIKOPTER u Njujorku: SAMO PILOT PREŽIVEO (VIDEO)

Uzrok pada helikoptera za sada nepoznat, a istraga je u toku

Objavljeno:

U padu helikoptera, koji se u subotu uveče srušio u reku nedaleko od ostrva Ruzvelt na Ist Riveru u Njujorku, poginulo je svih pet putnika koliko ih se nalazilo u letelici, dok je pilot spašen, saopštili su danas zvaničnici.

Portparol Savezne avijatičarske administracije izjavio je tokom noći da je helikopter "jurokopter" AS350 pao oko 19 sati po lokalnom vremenu u njujoršku reku, preneo je AP, uz napomenu da je uzrok pada helikoptera za sada nepoznat, a istraga je u toku.

Informaciju o rušenju helikoptera potvrdio je i kabinet gradonačelnika Njujorka, koji je na zvaničnom Tviter nalogu napisao da ronioci njujorške policije pretražuju reku.

Na video snimku koji je napravio prolaznik i koji je objavljen na Tviteru vidi se kako se crveni helikopter naglo ruši u vodu i prevrće se.

Reč je o privatnom helikopteru u vlasništvu kompanije "Liberti helikopters" koji je iznajmljen radi fotografisanja, a srušio se u blizini rezidencije gradonačelnika.

Pilot je uspeo da se izvuče iz letelice, nakon čega ga je spasao remorker, navode zvaničnici.

Tela putnika pronašli su pripadnici policije i vatrogasne brigade, rekao je komesar vatrgoasne brigade Danijel Nigro, istakavši da se dogodila velika tragedija.

Vlasti, za sada, nisu objavile imena pilota i putnika, niti su precizirale kako su putnici poginuli.

Očevici koji su šetali kejom u trenutku kada se nesreća dogodila navode da je helikopter leteo uz veliku buku, zatim je iznenada pao u vodu i ubrzo se pojavio na površini, nakon čega je izronio i pilot.

"Voda je hladna. Letelica je brzo tonula", opisuje očevidac Meri Li za "Njujork post".

BONUS VIDEO: ĐINĐIĆ BIO KOD LEGIJE NA SLAVI ŠEST MESECI PRE UBISTVA?! Komandant Žandarmerije ispričao nepoznate detalje koji su prethodili atentatu!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.