MONSTRUM STANISLAV JE SEJAO SMRT ŠIROM EVROPE: Poljaku su glavne mete bile STARCI!
Stanislav Volenštajn, Foto: AP

užas!

MONSTRUM STANISLAV JE SEJAO SMRT ŠIROM EVROPE: Poljaku su glavne mete bile STARCI!

Volenštajn je od 2008. radio u inostranstvu, prvo u Engleskoj i nakon toga u Nemačkoj. O nekim ljudima se brinuo 24 sata dnevno!

Objavljeno:

Stariji muškarac iz nemačkog grada Otobruna je umro, a njegova smrt je kod policije je izazvala sumnju, pošto su istražitelji pronašli male ubode i zaključili da je muškarac umro zbog predoziranja insulinom.

Za ovo delo oni su osumnjičili njegovog negovatelja, Poljaka Stanislava Volenštajna (36) koji je završio u zatvoru u Minhenu zbog ubistva i krađe. Poljak je radio u čitavoj Nemačkoj. U još četiri slučaja policija istražuje da li bilo reči o pokušaju ubistva, a u tri slučaja sumnjaju na krađe.

Bio je agresivan i čudan

Volenštajn je od 2008. radio u inostranstvu, prvo u Engleskoj i nakon toga u Nemačkoj. O nekim ljudima se brinuo 24 sata dnevno.

Ali većinu poslova je završio pre isteka ugovora. Porodice ljudi o kojima se brinuo su rekli da je agresivan i da se nedolično ponaša. Bio je osumnjičen i da je jednom čoveku o kojem se brinuo naneo teške povrede.

Žrtva imala nizak šećer

Poljak je 12. februara nazvao hitnu iz razloga što je stariji muškarac (87) o kojem se brinuo iz Otobruna ležao bez svesti u krevetu. Lekari su utvrdili da je mrtav i pozvali su policiju. Muškarac je imao jako nizak šećer, a uopšte nije bio dijabetičar. Poljaka su uhapsili, a među njegovim stvarima su našli 1210 evra.

Radio u više gradova

Sumnja se da je muškarca ubio zbog novca. Sada sumnjaju da je Volenštajn pokušao da ubije ljude u sledećim gradovima: Vajlhajm (26. jul 2017), Mulheim an der Ruhr (25. jul 2017), Vaiblingen (21. decembar 2017) i Aresing (30. avgust 2017). Kod svih žrtava su utvrdili neobjašnjivo nizak nivo šećera u krvi.

Osoba iz opštine Burg je umrla nekoliko dana nakon što je Volenštajn otputovao. I taj se slučaj istražuje.

Istraga traje u i Poljskoj gde su pretražili njegov stan.

- Želimo da znamo gde je sve bio i koje je imao navike - izjavili su iz policije o osumnjičenom Poljaku koji je u Nemačkoj boravio u najmanje 20 mesta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.