KAMPANJA TERORA I ORGANIZOVANE GLADI: Nastavlja se etničko čišćenje ROHINDŽA!
Rohindže su muslimanska manjina, Foto: Reuter

proživljavaju pakao

KAMPANJA TERORA I ORGANIZOVANE GLADI: Nastavlja se etničko čišćenje ROHINDŽA!

Više od 700.000 pripadnika ovog naroda je proterano iz Mjanmara

Objavljeno:

Etničko čišćenje muslimanske manjine Rohindža u Mjanmaru se "nastavlja", uz kampanju "terora i organizovane gladi" s ciljem da oni odu u Bangladeš, saopšteno je danas iz Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija (UN) zaljudska prava. - Etničko čišćenje Rohindža u Mjanmaru se nastavlja - rekao je zamenik generalnog sekretara te agencije UN Endru Gilmor. Stotine Rohindža svake nedelje prelaze u Bangladeš. - Mjanmarska vlada ne prestaje da govori svetu da je spremna za povratak Rohindža, ali u isto vreme njihove snage bezbednosti nastavljaju da ih primoravaju da odlaze u Bangladeš - izjavio je Gilmor i osudio ulogu mjanmarske vojske i neaktivnost vlade.

Vojska Mjanmara tvrdi da je operacija pokrenuta protiv pobunjenika koje oni nazivaju teroristima. Predsednica civilne vlade Aung San Su Ći je na meti optužbi da se ne suprotstavlja vojsci i javnom mnjenju, koje je po ovom pitanju nastrojeno protiv Rohindža.

Rohindže beže u Bangladeš
Rohindže beže u Bangladeš foto: AP

Od početka vojne operacije krajem avgusta prošle godine gotovo 700.000 Rohindža je izbeglo u Bangladeš, što su UN okvalifikovale kao etničko čišćenje. BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.