STEŽE SE OBRUČ OKO NETANJAHUA: Policija ga ispitivala 5 SATI u vezi sa KORUPCIJOM!
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuter

teške optužbe

STEŽE SE OBRUČ OKO NETANJAHUA: Policija ga ispitivala 5 SATI u vezi sa KORUPCIJOM!

Netanjahu tražio od vlasnika kompanije Bezek Šaula Eloviča da se na novinskom veb sajtu Vala (Walla), koji pripada kompaniji, povoljno izveštava o njegovoj porodici.

Objavljeno:

Policijski istražitelji stigli su jutros u rezidenciju premijera Izraela Benjamina Netanjahua u Jerusalimu da ispitaju njega i njegovu suprugu Saru zbog sumnje na korupciju u vezi sa najvećom izraelskom telekomunikacionom kompanijom, javili su izraelski mediji.

Oni su izašli oko pet sati kasnije, tvrdi kamerman Asošiejted presa. Netanjahuova supruga Sara ispitivana simultano, ali na drugom mestu, u sedištu policijske istražne jedinice Lahav. Mediji navode da se oboje ispituju kao mogući osumnjičeni u tom slučaju i da je Netanjahu tražio od vlasnika kompanije Bezek Šaula Eloviča da se na novinskom veb sajtu Vala (Walla), koji pripada kompaniji, povoljno izveštava o njegovoj porodici.

U zamenu za to Netanjahu je navodno dao instrukcije Ministarstvu komunikacija da donese propise u korist Bezeka. U to vreme on je bio i premijer i ministar komunikacija. To je prvi put da se Netanjahu ispituje u tzv. "Slučaju 4000", a policija navodno ima dokaze da su Elovič, Sara Netanjahu i Nir Hefec medijski savetnik porodice Netanjahu, tražili od Vale da menja izveštavanje. U ovom slučaju bivši generalni direktor Ministarstva komunikacija Šlomo Filber je pristao da bude državni svedok i da svedoči protiv Netanjahua.

Izraelska policija je nedavno preporučila podizanje optužnice protiv Netanjahua u dva odvojena slučaja korupcije, Slučaja 1000 i Slučaja 2000, da je primao skupe poklone od dva milijardera i da se dogovarao sa vlasnikom tiražnog izraelskog lista da povoljnije izveštava o njemu u zamenu za smanjenje uticaja konkuretskog dnevnika. Netanjahu je porekao da je bilo šta loše učinio i optužio policiju za lov na veštice a medije da pokušavaju da ga sruše. U Izraelu se takodje vodi istraga zbog sumnji na korupciju u vezi sa sporazumom o kupovini američkih podmornica.

Izraelski lider nije ispitivan u vezi s tim slučajem ali su saslušavani i pritvarani neki njegovi bliski saradnici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.