PUTIN najavio da će Rusija imati oružje KAKVO SVET JOŠ NIJE VIDEO! (VIDEO)
Putin održao moćan govor, Foto: Youtube printscreen

ovo su svi čekali

PUTIN najavio da će Rusija imati oružje KAKVO SVET JOŠ NIJE VIDEO! (VIDEO)

Poslao je jasnu poruku Americi

Objavljeno: 14:57h

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se danas Federalnoj skupštini Rusije.

Predsednik je svoj govor započeo gorućom temom u celom svetu - pitanju životne sredine, i objavio da će Rusija u budućnosti činiti velike napore da obezbedi čistu vodu i smanju zagađenje vazduha.

Važna tema za Putina bila je i obrazovanje i razvoj tehnologije zemlje. Zbog toga je njegov budući cilj da mladi ljudi usvajaju nove veštine, ali i da Rusija daje državljanstvo talentovanim naučnicima koji bi želeli da rade u toj zemlji.

Putin je objavio i ambiciozne planove za ekonomiju zemlje, a kao svoj glavni cilj je naveo da prosečna primanja Rusa budu viša od globalnog proseka. S tim u vezi se pohvalio najnižom inflacijom do sada, izjavivši da investitori rado ulažu u Rusiju zbog stabilnosti koju garantuje. Međutim , priznao je da se mora smanjiti broj državnih preduzeća i da je privatizacija banki rešenje za to.

Zatim su došla na red vojna pitanja. Putin se pohvalio vojnim uspesima u Siriji. Međutim, osudio je odluku Vašingtona da se povuče iz sporazuma o zabrani korišćenja balističkih raketa. Zbog te odluke SAD, Rusija će sada početi da razvija takvo oružje. Naglasio je da će to biti rakete koje mogu nositi nuklerno oružje i imaju veliki domet. Pored tog oružja, Rusija će razviti i hipersonične rakete koje se ispaljuju iz aviona.

- Mi smo počeli razvijati takve nove vrste strateškog oružja koje uopštee ne koriste balističku putanju leta pri kretanju prema cilju. To znači da je proturaketni sistem u borbi protiv takvog oružja beskoristan i besmislen - rekao je on.

Po njegovim riječima, u 2017. je lansirana nova krstareća raketa s nuklearnom bojevom glavom. Nova ruska krstareća raketa imaće "neograničeni radijus delovanja i nepredvidljivu putanju leta", kazao je.

- Domet je skoro neograničen i ona može manevrisati koliko god treba. Каo što znate, još niko u svetu nema nešto takvo. Jednom će vjrojatno imati, ali za to vreme će naši momci nešto drugo smisliti - dodao je.

Ipak, kako kaže Putin, sve ovo oružje nije ništa naspram hrabrih vojnika koje Rusija ima. On je naveo primer Romana Filipova, koji je u Siriji žrtvovao svoj život za zemlju.

Predsednik je naglasio da su plavi SAD da postane vodeća vojna sila propali.

- Niste uspeli da pobedite Rusiju! - rekao je on.

Najzad, ukazao je kako Rusija ima odlične odnose sa Kinom i Indijom, ali da je Moskva spremna na saradnju sa SAD i Evropom, naravno ukoliko je i druga strana raspoložena.

- Vremena su dobra za one koje žele da se menjaju - zaključio je Putin.

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RT.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.