Učiteljica objavila ovu fotografiju s venčanja, pa MOMENTALNO dobila OTKAZ u školi! (FOTO)
Džoselin Morfi, Foto: Printscreen/Facebook/Jocelyn Morffi

PREKRŠILA PRAVILA

Učiteljica objavila ovu fotografiju s venčanja, pa MOMENTALNO dobila OTKAZ u školi! (FOTO)

Razočarani roditelji u petak su odmah organizovali protest i tražili objašnjenje zbog čega je učiteljica dobila otkaz, ali ga nisu dobili

Objavljeno: 14:45h

Učiteljica prvog razreda Džoselin Morfi ostala je bez posla u katoličkoj školi Sv. Petra i Pavla u Miamiju nakon što je objavila fotografiju sa svog venčanja. – Ovaj vikend udala sam se za ljubav svoga života. Nažalost, zbog toga sam ostala bez posla. U njihovim očima ja nisam pravi primer katolika zbog izbora partnera – napisala je učiteljica koja je u školi radila sedam godina i bila voditeljka humanitarne akcije nazvane "Teach Hope" (Podučavaj nadu). Ona se, naime, udala za svoju partnerku Natašu Has s kojom je bila u vezi dve godine, ali se to nije svidelo vodstvu škole. Prvi vikend u februaru održano je venčanje, a već je sledeće srede učiteljici uručen otkaz.

Venčanje Džoselin Morfii
Venčanje Džoselin Morfii foto: Printscreen/Facebook/Jocelyn Morffi

Razočarani roditelji u petak su odmah organizovali protest i tražili objašnjenje zbog čega je učiteljica dobila otkaz, ali ga nisu dobili.

– Naša je jedina briga to kakva je s decom, a jako je brižna i pažljiva i najbolja učiteljica u celoj školi – rekla je Sintia Sini, majka deteta kojem je Džoselin Morffi bila učiteljica.

Portparolka nadbiskupije u Majamiju Meri Ros Agosta potvrdila je da je učiteljica otpuštena, ali nije htela da ulazi u detalje.

– Morate razumeti da u svakoj instituciji, poduzeću ili organizaciji postoji politika koja se mora poštovati. Ako nešto odudara od toga, ne postoji drugo rešenje – kazala je ona.

Na Floridi je od 2015. godine dopušten istopolni brak, ali tada je nadbiskup Tomas Venski poslao dopis u kome je sve zaposlene u nadbiskupiji, uključujući učitelje, podsetio šta se od njih očekuje, odnosno da takav brak nije u skladu s katoličkim vrednostima.

BONUS VIDEO: Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.