ZABELEŽENI POSLEDNJI MOMENTI LEPE IVANE (18): Uneli je u lift nekoliko sati pre smrti! A POTOM... (VIDEO)
Foto: facebook/ ivana smit

Stravično

ZABELEŽENI POSLEDNJI MOMENTI LEPE IVANE (18): Uneli je u lift nekoliko sati pre smrti! A POTOM... (VIDEO)

Sigurnosne kamere zabeležile su poslednje momente holandske manekenke Ivane Smit (18) pre nego što je nađena mrtva nakon pada sa balkona u Kuala Lumpuru, piše "Dejli mejl".

Objavljeno:

Sigurnosne kamere zabeležile su poslednje momente holandske manekenke Ivane Smit (18) pre nego što je nađena mrtva nakon pada sa balkona u Kuala Lumpuru, piše "Dejli mejl".

Na snimku se vidi kako je nosi američki trgovac kriptovalutama Aleksander Džonson (45), dok je pored njega njegova supruga Luna. Veruje se da je u njihovom stanu organizovan neki vid "svingerske žurke pod narkoticima", a obnaženo telo tinejdžerke pronađeno je upravo ispod terase njihovog stana na 14. spratu.

Policija je smrt kategorisala kao incident usled konzumiranja droge i alkohola, ali je bivši britanski policajac koji istražuje ceo slučaj izneo sumnje da je Smit već bila mrtva pre pada sa balkona.

Mark Vilijams-Tomas, privatni istražitelj je skrenuo pažnju na to da se pogibija tinejdžerke dogodila na tlu Velike Britanije, tamošnja policija bi incident tretirala kao ubistvo, a holandski mrtvozornik Frank van de Gut, koji je i obavio drugu obdukciju, navodi da manjak krvi na mestu pada sugeriše na to da je devojka već bila mrtva.

- Uopšte ne sumnjam, zahvaljujući dokazima koje sam sakupio ove nedelje, kao i drugim informacijama koje su stigle od forezničara, u poziciji sam da veoma jasno mogu da kažem da bi ceo slučaj bio tretiran kao ubistvo da se dogodio u Velikoj Britaniji - rekao je Vilijams-Tomas.

Ivanin otac je prokomentarisao da je policija "previše brzo odustala od istrage", pa i da su komšije čule "povike i svađu". Dodao je da mu je rečeno da su supružnici Džonson svingeri koji imaju običaj da mlade modele odvode u svoj stan na žurke i seksualne igre.

Video snimak koji je objavljen prikazuje upravo Aleksandera Džonsona (45) dok unosi Ivanu u lift, a prethodno je dokumentovan trenutak kada ju je pokupio u naručje u hodniku dok njegova žena Luna goda samo nekoliko koraka iza njih. Prema vremenu, veruje se da se to sve dogodilo oko 6. decembra oko 5.22 ujutru.

U liftu su sa njima bile još tri osobe čiji identitet nije utvrđen, ali se vidi da je Aleksander imao dva mobilna telefona kod sebe, a Luna i tinejdžerka po jedan.

- Ovo je uznemirujuće. Ne znam zašto je nose. Želim da postavim pitanja i saznam zašto se to dogodilo. Mislim da se Ivana osećala sigurno jer je njegova žena bila prisutna. Nije ga znala pre te večeri, a volela je da bude u centru pažnje - rekao je ujak stradale devojke Fred Agenjo Veinhold nakon što mu je prikazan snimak.

Džonsonovi su rekli policiji da su se vratili u svoj stan sa Ivanom i da je ona zaspala na kauču dok su oni otišli u krevet. Luna je dodala da je oko 8 časova ujutru odvela ćerku u školu i da je videla Ivanu da i dalje spava na kauču, ali kada se vratila dva sata kasnije nije je nigde bilo, pa je pretpostavila da je devojka otišla zbog poslovnih obaveza koje je ranije pomenula. Navodi da se potom pridružila suprugu koji je spavao, te da su ih policajci probudili oko 3 sata. Inače, ona slovi za nehajnu osobu kada je flertovanje njenog supruga u pitanju.

Policija je lako došla do supružnika jer su vrata njihovog stana bila otvorena. Ipak, od kako se incident dogodilo niko od njih nije želeo javno da komentariše situaciju. Pojavili su se na sudu zbog optužbi vezanih za narkotike, ali su odmah solobođeni sumnje za bilo kakvo učestvovanje u smrti Smit. Luna je ipak prokomentarisala za "Dejli mejl": "Dokazano je da smo nevini".

- Ljut sam i ne mogu da prihvatim smrt moje ćerke. Zašto je umrla? Biće moja misija da saznam ko joj je ovo uradio i da se postaram da dobiju doživotnu robiju ili smrtnu kaznu - rekao je Ivanin otac Marsel (55), dodajući da je njegova ćerka delovala veoma srećno dok je pisala poruke svom dečku Lukasu Krameru iz stana Džonsonovih, a u kojima mu je poručila da će tamo da se odmori do jutra, a potom ode na snimanje koje joj je zakazano.

Veruje se i da je nakon dopisivanja, Luna pozvala Ivaninog dečka da ga uveri da je Ivana dobro i da će ostati u stanu, ali postoji sumnja na fotografiju poslatu sa njenog telefona zbog terminologije koja je korižćena, a koja ne odgovara načinu izražavanja stradale devojke.

- Na fotografiji, Ivanine oči deluju umorno kao da je pijana ili nadrogirana, dok se Luna smeje. Ona je napravila "selfi" i poslala. Postoji mnogo pitanja na koje Džonsonovi treba da odgovore. Hoćemo da znamo šta su joj uradili i kako je moguće da tako umre - rekao je otac.

Policija smatra da je devojka pala oko 10 časova ujutru, a telo je pronađeno oko 3 posle podne, dakle nakon šest sati. Obdukcijom su u njenom organizmu pronađeni tragovi ekstazija i alkohola, kao i kokaina.

Porodica tinejdžerke navodi da je pretraga stana završena nakon sat vremena, ali da još nije pronađen donji veš Smit. Ipak, oni, kao i dečko stradale devojke Lukas (21) su složni da nešto nije kako treba.

U svojoj izjavi, Lukas je objasnio da mu je Ivana javila da hoće da izađe sa prijateljicama to veče i da će se zadržati samo nekoliko časova, nakon čega je on otišao na vežbanje i legao u krevet, ali kada se probudio oko 6.30 časova ujutru ona nije došla.

- Pozvao sam je i ona se odmah javila. Zvučala je u redu, zvučala je dobro. Rekla je da je bila duga noć i da je kod drugarice kući. Nije pominjala nikakvog muškarca. Rekla je da će da se odmori i naspava, a ja nisam previše razmišljao o tome jer mi je pomenula da ima posao tog dana, kao i da će izaći sa koleginicama sa posla. Kasnije me je zvala Luna sa Ivaninog telefona, predstavila se i rekla da provode vreme zajedno.

Otišao sam na posao nakon što mi je stogao "selfi" na kojem su njih dve, ali deluje kao da je Luna slikala Ivaninim telefonom. Ipak, ni potpis slike nije tipičan za Ivanu. Jednostavno, ona se potpuno drugačije izražava - ispričao je Lukas, koji je tek nakon završene smene video da njegova devojka nije uopšte palila aplikaciju za poruke.

Naglasio je da nije znao da je Ivana ikada uzela narkotike, da su zajedno išli u teretanu, da je vodila jedan zdrav i aktivan život i da je bila veoma srećna.

- Nikako ne prihvatam da je u pitanju samoubistvo. Ljut sam, ovo što se dogodilo nema veze sa devojkom koju ja poznajem - priča Lukas koji napominje i da je nakon saznanja o pogibiji devojke od prijatelja Džonsonovih dobio bizarne poruke u kojima mu je poruleno da je ona želela da raskine sa njim i da nije imala ništa lepo da kaže o njemu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ b92.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.