AKO OVO URADITE NA PLAŽI, PLAĆATE KAZNU OD 2.500 EVRA! Od sada dobro pazite!
Zabrana pušenja i bacanja smeća uvedena na 24 plaže na Tajlandu, Foto: Pixabay

OŠTRE SANKCIJE

AKO OVO URADITE NA PLAŽI, PLAĆATE KAZNU OD 2.500 EVRA! Od sada dobro pazite!

Turisti ne trebaju biti zabrinuti da će odmah biti uhapšeni jer će ih prvih nekoliko puta upozoriti

Objavljeno:

Zabrana pušenja i bacanja smeća uvedena je na 24 plaže širom države Tajland, objavili su zvaničnici. Među njima se nalaze najpoznatije turističke destinacije poput južnog ostrva Koh Taoa, te plaža Patong u gradu Puketu i Hue Hin na jugozapadu države.

Samo na Patongu se mesečno pronađe 140 hiljada opušaka koji predstavljaju 30 posto svog smeća na plaži, istakao je Jatuporn Buruspat, direktor tajlandske organizacije za morske strategije.

Svaka turistička tačka dobiće odvojene zone za pušače, a onima koji se neće prilagoditi novoj meri preti novčana kazna od 3.190 dolara (oko 2.552 evra) i maksimalna zatvorska kazna od godinu dana, otkrio je Jatuporn.

Tajland
Tajland foto: Pixabay.com

Ipak,turisti ne trebaju biti zabrinuti da će odmah biti uhapšeni jer će ih prvih nekoliko puta upozoriti, rekao je Pairat Karoensiri iz kancelarije za odnose s javnošću organizacije.

Tajland je prošle godine ugostio 35 miliona turista, a taj broj raste svake godine, zbog čega se javlja sve veća zabrinutost oko uticaja na okolinu i održivosti turizma u toj državi na jugoistoku Azije.

BONUS VIDEO: Zamalo tuča i sukob pristalica lika i dela Milana Nedića i pristalica Demokratske stranke

(Espreso.co.rs/Hina.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.