SAMO U BRITANIJI: Podneo ostavku zato što je ZAKASNIO na raspravu u Dom lordova!
Podneo ostavku zbog kašnjenja, Foto: Twitter printscreen

ovo je kod nas nezamislivo

SAMO U BRITANIJI: Podneo ostavku zato što je ZAKASNIO na raspravu u Dom lordova!

Ipak, zbog svoje požrtvovanosti ministar je vraćen na posao

Objavljeno:

Lord Majkl Bejts podneo je ostavku na svoje mesto u Domu lordova zato što je zakasnio da odgovori na pitanje koje mu je bilo postavljeno u raspravi.

On je izjavio da je "duboko posramljen" što nije bio prisutan kada mu je baronesa Lister postavil pitanje.

- Pitam se da li bi mi dozvolili da ponudim svoje najiskrenije izvinjenje baronesi Lister zbog toga što nisam bio na svom mestu da odgovorim da njeno pitanje o veoma važnoj temi - rekao je Bejts kada se pojavio u Domu lordova.

Zatim je usledilo nešto što je šokiralo njegove kolege.

- Tokom pet godina mog rada bila mi je privilegija da odgovaram na pitanja u ime vlade, i mislim da vlada mora držati najviše standarde poštovanja onih koji joj postavljaju legitimna pitanja. Osećam se posramljeno što nisam bio na svom mestu kada mi je postavljeno pitanje i zbog toga upućujem svoju ostavku premijerki, sa trenutnim dejstvom. Zaista se izvinjavam - rekao je Bejts i napustio salu, nakon čega su sve njegove kolege povikale da se vrati.

Međutim, par sati kasnije, iz kabineta premijerke stiglo je obaveštenje da je ostavka lorda Bejtsa nepotrebna, kao i da će on zadržati svoj posao. Kabinet je uputio dviljenje njegovoj iskrenosti.

- On je vredan ministar i ovo je tipično za njega, pošto svoje dužnosti shvata veoma ozbiljno - napisali su u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / CNN.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.