KAD KUPUJETE KUĆU IMATE JE SAMO 30 GODINA, A NEMA NI DIZEL GORIVA: 9 stvari koje smo u Dubaiju naučili o Dubaiju, a nema ih na Guglu! (FOTO)
Park u Dubaiju, Foto: Espreso.co.rs

ludilo!

KAD KUPUJETE KUĆU IMATE JE SAMO 30 GODINA, A NEMA NI DIZEL GORIVA: 9 stvari koje smo u Dubaiju naučili o Dubaiju, a nema ih na Guglu! (FOTO)

Ovo su detalji koje znaju samo oni koji Dubai "drže u malom prstu"

Objavljeno: 18:50h
Suzana Trajković

O najpoznatijem gradu Emirata verovatno ste više puta čitali. O zemlji sa niskom stopom kriminaala, sa najvišom i najskupljom zgradom u svetu, ipak ne znaju svi neke stvari koje je moguće čuti samo u razgovoru sa tamošnjim meštanima.

Sve zanimljivosti u vezi sa Dubaijem “drže u malom prstu” samo oni koji tamo provode dosta vremena, a evo šta smo zanimljivo tamo čuli:

1. U ovoj zemlji nema "dizelaša"

Da li ste znali da na pumpama u UAE možete natočiti jedino "benzin" i "superbenzin"? I ako se zateknete u Emiratima, teško da ćete moći u Dubaiju da natočite dizel gorivo.

Saobraćaj u Dubaiju
Saobraćaj u Dubaiju foto: Reuter

2. Taksisti su jedni od najsiromašnijih građana

Verovali ili ne, tako je. Taksisti, dvojica kolega dele jedan krevet. Dok jedan radi smenu od 12 sati, drugi spava, i tako u krug. Takođe, neki dirham preko mizerne dnevnice mogu zaraditi samo ako zarade više od 3.000 njihovih dirhama (dobijaju procenat preko tog iznosa).

Taksi na ulicama Dubaija
Taksi na ulicama Dubaijafoto: Espreso.co.rs

3. Stopa kriminala ovde je nula, ali kad se nešto desi....

Ako se nešto desi, ovde policajci od obične pljačke naprave veliku "dževu". Kada vidite da policija divlja sa rotacijama ulicama Dubaija, velike su šanse da je nekome obijena kuća.

4. Cilj ne bira sredstvo..

Šoping centri imaju cake da privuku turiste. U jednom od njih, Dubai Emiratsu imate veliko skijalište, u drugom džinovski akvarijum...

Skijalište u šoping centru u Dubaiju
Skijalište u šoping centru u Dubaijufoto: Espreso.co.rs

5. Stalno se nešto zida

Ovo je grad u kojem se stalno nešto zida. Na putevima su stalno radovi, a u gradu u svakom trenutku ima bar 80 gradilišta!

6. Kad kupite kuću, imaćete je samo 30 godina

Kvalitet kuća veoma je loš, pa im je i rok trajanja kratak. Razlog tome je što se u gradnji koristi voda iz mora, koja nadgriza građevinske sirovine zbog čega je rok trajanja kuća kraći.

Dubai
Dubaifoto: Espreso.co.rs

7. Kad kupite kuću, nemate i plac

Oni koji i skupe da kupe kuću u Dubaiju, ne dobijaju plac na njoj. Tako kad kuća propadne, plac nemate već ostaje vlasništvo Ujedinjenih Arapskih Emirata.

8. Kućice za paklene dane

Autobuska stanica u Dubaiju
Autobuska stanica u Dubaijufoto: Espreso.co.rs

Gradski prevoz nije baš zastupljen jer gotovo svi imaju auto, pa ovde autobusi idu tek na 15, 20 minuta. Kad je leti temperatura iznad 50 stepeni celzijusa, ljudi se mogu rashladiti u kućicama koje se nalaze na svakom stajalištu.

9. Psi su veoma loše tretirani

Arapi nisu veliki ljubitelji pasa, zbog čega je mnogo maltretiranih ljubimaca u azilima. Pse ovde drže jedino oni koji su došli iz drugih zemalja.

Bonus video:

RADIJE BISMO GLEDALI SVAĐU VESNE RIVAS NEGO TEBE: Tviteraši napali DUKATA STRAY DOGGA, ali on ih je IZUJEDAO!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.