HIPERINFLACIJA PROŽDIRE VENECUELU: Maduro obećao trudnicama 700.000 bolivara, a kada čujete koliko zapravo vrede, NEĆETE VEROVATI!
Maduro ne popušta pod sankcijama, Foto: EPA

posrnula zemlja

HIPERINFLACIJA PROŽDIRE VENECUELU: Maduro obećao trudnicama 700.000 bolivara, a kada čujete koliko zapravo vrede, NEĆETE VEROVATI!

Venecuela se takođe bori sa nedostatkom lekova i osnovnih namirnica

Objavljeno:

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro na svečanom obraćanju naciji ponosno je objavio da će sve trudnice od sada dobiti novčanu pomoć od 700.000 bolivara.

Iako to zvuči mnogo, zbog hiperinflacije koja je zahvatila ovu zemlju, vrednost ove sume novca jednaka je vrednosti samo 3.83 dolara!

Kada se dete rodi, Maduro će majkama dodeliti jod milion bolivara, odnosno 5 dolara!

Maduro nije objasnio zbog čega je bio toliko "izdašan" ali je dobio aplauz podrške od svojih pristalica. Kao i Srbiju nekada, Veneculu osim hiperinflacije muči nedostatak lekova i osnovnih namirnica.

Suma koju Maduro daje trudnicima neće biti dovoljna ni za hranu. Hiperinflacija polako proždire i plate i nadnice radnika.

Jedan dolar sad vredi 182.000 venecuelanskih bolivara.

Maduro se protiv ovoga bori tako što šalje policiju u supermarkete, samo određuje cene, a nedavno je otvorio i svoje "privatne supermarkete" i stvorio veliku zabunu među kupcima.

On takođe redovno "povećava" minimalnu platu, a za katolički Božić je čak delio bonuse koji su tada vredili tek 12 dolara, a sad bi već iznosili 2 dolara.

Ipak, da bi trudnice dobile ovu državnu pomoć moraju imati posebne "lične karte" koje su znak podrške Maduru, a koji mnogi građani ne nose u znak protesta. Nije poznato hoće li pomoć biti dodeljena trudnicama koje nemaju ove karte.

Maduro ističe da se protiv njegove zemlje vodi "ekonomski rat" prvenstveno misleći na sankcije koje su mu brojne zemlje uvele zbog brutalnosti njegovog režima, i nasilnog gušenja protesta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Cnn.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.