DEVOJČICA UMRLA JER JE KORISTILA TAMPONE: Shvatite ovo veoma ozbiljno! (FOTO)

horor nad hororima

DEVOJČICA UMRLA JER JE KORISTILA TAMPONE: Shvatite ovo veoma ozbiljno! (FOTO)

Ukoliko imate groznicu, osip, visoku temperaturu i dezorijentirani ste, što pre idite kod doktora. Nemojte zaboraviti da kažete da koristite tampone
Objavljeno: 17:23h

Jemma-Louise Roberts imala je samo 13 godina, kada je preminula zbog toksičnog šoka. Sve se dogodilo vrlo brzo. Požalila se na bolove u stomaku, a roditelji su ju odmah odvezli u bolnicu. Međutim, bilo je prekasno.

Nedugo nakon prve menstruacija, devojčica je počela da koristiti tampone, kako bi mogla nesmetano da nastaviti sa treninzima plivanja. Međutim, koristeći tampone u svoj organizam je unela bakteriju koja je izazvala toksični šok i sepsu. Samo nedelju dana kasnije, Jemma je preminula od izliva krvi u mozak, nakon što su joj otkazala pluća i srce. Diana Roberts, majka nesrećne devojčice o svemu je progovorila javno, u nadi da će njeno upozorenje možda nekoj drugoj devojci ili mladoj ženi spasiti život.
- O toksičnom šoku pričalo se osamdesetih godina. Danas o tome nema reči. Moj suprug, recimo, nikada nije čuo za taj sindrom. Nadam se da će ovo pročitati i pokoji tata, pa da će, u slučaju da se njegovoj ćerki tako nešto dogodi, znati na vreme da reaguje - rekla je Diana. Simptom toksičnog šoka doživi samo jedna od 100.000 žena, kažu lekari. Upotreba tampona nije opasna, ali postoje znakovi TŠ na koje treba reagovati.
Menstruacija, ilustracija
- Ukoliko imate groznicu, osip, visoku temperaturu i dezorijentirani ste, što prije idite kod doktora. Nemojte zaboraviti da kažete da koristite tampone - savetuje doktor Aaron Glatt iz američkog Udruženja za zarazne bolesti. Svaki se tampon mora odstraniti nakon maksimalno 6 sati upotrebe. Mladim devojkama koje su tek počele da se privikavaju na menstruaciju doktor Glatt ne preporuje tampone, već da menstruaciju regulišu na drugi način. (Espreso.co.rs / Izvor: net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.