PUTIN GA POSLAO U ZATVOR: Bivši ministar Uljukajev primio mito od DVA MILIONA DOLARA!
Foto: Fonet

Kazna

PUTIN GA POSLAO U ZATVOR: Bivši ministar Uljukajev primio mito od DVA MILIONA DOLARA!

Bivši ruski ministar osudjen na osam godina zatvora za korupciju u 18 godina od kada je Putin na vlasti

Objavljeno:

Bivši ruski ministar ekonomije Aleksej Uljukajev osudjen je danas na osam godina strogog zatvora za primanje mita od dva miliona dolara čime je okončano sudjenje za koje on tvrdi da su ga montirali bliski saradnici predsednika Vladimira Putina.

NAPADI NOŽEM U HOLANDIJI: Dve osobe UBIJENE, više povređeno!

Uljukajev, najviši ruski zvaničnik osudjen za korupciju u 18 godina od kada je Putin na vlasti, takodje je osudjen na novčanu kaznu od 130 miliona rubalja (oko 1,9 miliona evra).

foto: Fonet

Sudija Larisa Semionova je čitajući presudu prethodno proglasila Uljukajeva krivim za primanje mita za vreme vršenje zvanične funkcije. Kazna je izrečena na kraju čitanja presude. Uljukajev (61) je najavio da će se žaliti na presudu.

Uljukajev je priveden prošle godine u sedištu najvećeg naftnog prozivodjača Rosnjefta, posle prikrivene operacije glavne ruske obaveštajne agencije.

Uljukajev je odbacio optužbe i rekao da mu je sve namestio uticajni generalni direktor Rosnjefta Igor Sečin.

Tužioci su ranije ovog meseca tražili od suda da ga osudi na deset godina strogog zatvora i da mu se odredi kazna od oko pet miliona dolara.

foto: Fonet

On je dočekao izricanje presude bez vidljive reakcije ali je rekao da je njegova presuda nepravedna. Pre izricanja presude je izrazo nadu da će sud doneti "pravednu odluku" pošto je ranije više puta ocenio da su optužbe protiv njega "apsurdne" i da predstavljaju "monstruoznu i svirepu provokaciju".

On je takodje ranije rekao da bi višegodišnja kazna strogog zatvora, gde su uslovi teži nego u redovnim zatvorima bila jednaka smrtnoj presudi.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.