ESTRADA U PANICI, u beležnici Srbina sa hrvatskim pasošem PRONAĐENO 31 IME POZNATIH! Isplivali detalji hapšenja VEKA!
Foto: TEMA.GR PRINTSCREEN/Pixabay

slučaj koji trese grčku

ESTRADA U PANICI, u beležnici Srbina sa hrvatskim pasošem PRONAĐENO 31 IME POZNATIH! Isplivali detalji hapšenja VEKA!

Matijašević je ispričao da u Beogradu vodi jedan ugostiteljski objekat

Objavljeno:

Grčku trese slučaj Martina Matijaševića (33), državljanina Srbije koji poseduje i hrvatski pasoš, koga su grčki policajci u nedelju ujutru uhvatili na spavanju i razotkrili njegov milionski posao sa narkoticima.

Policija je, naoružana do zuba, tada upala u luksuzni apartman u zgradi na Posejdonovoj aveniji u letovalištu Varkizi nadomak Atine.

Ovaj stan je Matijašević bukirao onlajn pre dva meseca i u njega se uselio pre tri nedelje. Policija je pri pretresu tu pronašla 135 kilograma kokaina namenjenog džet-setu Atine.

Pored droge visokog kvaliteta, od Matijaševića je oduzeto i 12.000 evra i četiri mobilna telefona, kao i skuter u kojem je, pretpostavlja se, u manjim količinama na popularna elitna gradska odredišta dostavljao drogu.

U pretresu je nađena i beležnica u kojoj su rukom bila ispisana imena 31 osobe iz grčkog javnog života, što bi, kažu izvori bliski istrazi Jutarnjem listu, moglo izazvati pravi zemljotres na toj sceni.

Srbin je pao nakon navodno anonimne dojave, a potom je usledila akcija koja je trajala dvadesetak dana.

Prema nekim izvorima, sve je počelo jer su veće količine kokaina "preplavile" atinske noćne klubove, što je zabrinulo "konkurenciju", koja mu je izgleda, "smestila".

Nije poznato je li Matijašević hrvatski pasoš, izdat 12. oktobra 2012. godine u hrvatskom konzulatu u Subotici, dobio na osnovu porekla jednog roditelja.

Njegov pasoš bio je ispečatiran mnogobrojim pečatima, pa je bilo moguće rekonstruisati da je sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” preko Madrida leteo u Brazil i Ekvador, najverovatnije zbog nabavke kokaina.

Matijašević je hrvatski pasoš koristio na ulazu u Grčku, sa obzirom na to da je Hrvatska članica EU, ali prilikom hapšenja policiji se deklarisao kao državljanin Srbije. Međutim, nije tražio da se o njegovom hapšenju obavesti diplomatsko predstavništvo Srbije, a ni Hrvatske.

Iz advokatske kancelarije Sakisa Kehajogloua Jutarnjem su potvrdili da će njihov klijent u utorak biti ispitan na sudu u Atini, ali pitanje je hoće li Matijašević, kako bi sebi isposlovao bolju poziciju, odati odakle je kokain stigao i ko su bili veliki kupci.

Grčka policija označila ga je kao člana organizovane bande sa najmanje 20 članova. Neki od komšija koji su gledali hapšenje kažu da je Matijašević noć sa subote na nedelju proveo napolju, a čim je utonuo u prvi san, policija mu je banula na vrata jer su uvideli da uprkos praćenju ne uspevaju da lociraju njegove pomagače.

Matijašević je bio upečatljiv sa svojim životom na visokoj nozi, a nekima je rekao da je iz okoline Novog Sada i da u Beogradu vodi jedan ugostiteljski objekat.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.