DRAMATIČNO U HAGU: Lekari OŽIVLJAVALI hrvatskog generala koji je popio otrov, prebačen je u bolnicu U LOŠEM STANJU! (VIDEO)
Foto: Printscreen

skandal u hagu

DRAMATIČNO U HAGU: Lekari OŽIVLJAVALI hrvatskog generala koji je popio otrov, prebačen je u bolnicu U LOŠEM STANJU! (VIDEO)

Hitna pomoć je stigla 40 minuta nakon što je general popio otrov

Objavljeno: 14:36h

Lekari u haškom tribunali pokušavaju da ožive hrvatskog generala Slobodana Praljka, koji je po izricanju presude popio otrov iz čašice.

Po bivšeg zapovednika HVO, koji se najverovatnije otrovao u sudnici, upućen je helikopter koji će sleteti pred zgradu Haškog suda.

Prema poslednjim informacijama, Praljak je prebačen u bolnicu, i nalazi se u veoma lošem stanju.

Sjednica Žalbenog vijeća ICTY-a na kojoj je vijeće iznosilo presude "šestorki" tzv. Herceg-Bosne je prekinuta nakon što je osuđeni

Slobodan Praljak navodno popio otrov.

Bolničarima koji su u zgradi stigao je paket u kojem su bila dva mala paketa, a posmatrač sa lica mesta spekuliše da je reč o protivotrovu.

Hrvatska ambasadorka u Holandiji (koja je bila tamo od početka izricanja presude) tražila od suda da joj daju informaciju što se događa, i još nije dobila odgovor.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je zbog događaja u Hagu prekinula službenu posetu Islandu i vraća se u Hrvatsku.

Situacija u Haškom tribunalu je dramatična. Ekipe hitne pomoći su haotično ulazile u zgradu Haškog tribunala, ispred je veliki broj novinara koji prate situaciju, a naređeno im je da se udalje.

Inače, reporteri sa lica mesta javljaju da je Hitna pomoć stigla 40 minuta nakon što je general popio otrov.

Iznad zgrade suda kruži helikopter. Čeka se konačna odluka o eventualnom premeštanju Praljka u neku zdravstvenu ustanovu.

Iz nekih izvora se čulo da su stražari rekli da je "sve pod kontrolom", ali da su lekari još pored Praljka. Policija ograničava prisustvo novinara ispred samog suda, dok medicinari prolaze. Novinari BIRN-a javljaju da je novinarima zabranjeno da ulaze u lobi, a galerija sudnice je prethodno već ispražnjena.

Inače, sudija je zabranio da se iznosi čašica iz koje je Praljak popio otrov.

Pogledajte kako je Praljak popio otrov:

(Espreso.co.rs/Klix.ba/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.