AKO STE MISLILI DA JE NAŠ ZAKON O SAOBRAĆAJU SULUD, provalite ovo! Ova zemlja zbog nasilničke vožnje pleni ili UNIŠTAVA AUTOMOBIL!
Foto: Pixabay.com

au jel' su realni?

AKO STE MISLILI DA JE NAŠ ZAKON O SAOBRAĆAJU SULUD, provalite ovo! Ova zemlja zbog nasilničke vožnje pleni ili UNIŠTAVA AUTOMOBIL!

Posle oduzimanja nema kajanja!

Objavljeno:

Vozači u Australiji koji ugrožavaju sigurnost građana, bivaju kažnjeni tako što im automobili bivaju oduzeti pa prodati ili uništeni.

Podaci Biroa za infrastrukturu, transport i regionalnu ekonomiju (BISTRE) pokazuju kako je u nesrećama do kojih je ove godine došlo, poginulo 998 ljudi, a oko 40.000 osoba je povređeno, zbog čega su se nadležni organi u Australiji odlučili na primenu nekonvencionalnih metoda kažnjavanja neodgovornih vozača.

Novčane kazne, koje mogu iznositi i do 21.000 dolara i uvođenje kaznenih bodova uobičajene su mere, dok ”nepopravljivi” vozači dobijaju i strože kazne. Naime, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća, policija vozača u alkoholisanom stanju kažnjava tako što zapleni i proda vozilo ili ga uništi.

Odluku o uništavanju vozila mogu da donesu šefovi policije saveznih država.

Novac od prodatih vozila bude prebačen na državne račune, odakle se koristi za potrebe ljudi kojima je nanesena šteta prilikom nesreće.

Podaci policije u Viktoriji pokazuju kako je u proteklih 18 meseci uništeno 2.204 vozila ”nepopravljivih” vozača koji su prekoračili dozvoljenu brzinu, vozili u alkoholisanom stanju ili bežali od policije.

Policijski zvaničnici su naveli kako neće tolerisati postupke vozača koji predstavljaju opasnost na putevima i da će nastaviti oštro kažnjavati vozače koji se ne budu pridržavali propisa.

Vozači koji budu uhvaćeni za volanom dok su u alkoholisanom stanju, biće pod oštrom kontrolom. Naime, oni vozači koji budu imali između 0.05 i 0.07 promila alkohola u krvi mogli bi da ostanu bez vozačke dozvole na tri meseca.

Pored toga, zavisno od težine prestupa, vozači koji ne budu ozbiljno shvatali propisane kazne, mogli bi se suočiti sa novčanim kaznama, društvenokorisnim radom ili čak i zatvorskom kaznom.

(Espreso.co.rs / Anadolija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.