NJEGOVI ZLOČINI I DANAS UTERUJU JEZU U KOSTI: Umire ČARLS MENSON, najpoznatiji ubica 20. veka!
Foto: AP

lud kao struja

NJEGOVI ZLOČINI I DANAS UTERUJU JEZU U KOSTI: Umire ČARLS MENSON, najpoznatiji ubica 20. veka!

Monstrum kojeg se plašio ceo svet

Objavljeno:

Čarls Menson je bio vođa kulta, masovniubica i odgovoran za smrt glumice Šeron Tejt, žene reditelja Romana Polanskog, a sada je na samrti.

On je hitno prevezen u bolnicu i u jako lošem je stanju.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih monstruma XX veka, zbog svoje jezive ličnosti i kontraverzi koje su ga okruživale i nakon što je uhapšen.

Majka alkololičar

Menson je rođen 1934. kao vanbračno dete Ketrin Medoks koja je tada imala samo 16 godina. Ona je bila alkoholičarka i Čarlsa je kao bebu prodala za kriglu piva jednoj kelnerici. Njegov ujak ga je zatim otkupio.

Nastavio je da živi sa majom, koja je čak pokušala da ga da na usvajanje. Kao maloletnik zbog manjih prestupa dospeo je u popravni dom, gde su ocenili da je viskointeligentan ali da pokazuje znake agresivog i sociopatskog ponašanja.

Delikventna mladost

Pobegao je iz popravnog doma, i počinio više oružanih pljački zbog čega je završio u zatvoru. Tamo je silovao jednog zatvorenika, pa je premešten u drugi. U novom zatvoru pokazao je primereno ponašanje, pa je uskoro pušten.

Kada je izašao iz zatvora oženio se, i bavio prodajom ukradenih automobila. Jednim takvim je došao u Los Anđeles i opet je uhapšen. Kada je opet izašao na slobodu, optužen je za podvođenje maloletne Lione Stivens, ali je ona svedočila u njegovu korist.

Čarls je oženio Lionu i pobegao u Nju Meksiko. I taj brak je propao, i opet je završio u zatvoru zbog podvođenja žena.

Kada je ovoga puta izašao, počelo je "leto ljubavi".

foto: AP

Komuna i masakr na ranču

Čarls se lako uklopio u hipi pokret, počeo je da živi sa 18 žena na jednom ranču i da se bavi muzikom.

Ubrzo je razvio svoju teoriju "Helter skleter" po jednoj pesmi Bitlsa, koja previđa apokaliptični rat belaca i crnaca. Svoje sledbenike je ubedio da će rat uskoro početi, pa ih je nagovorio da opljačkaju i ubiju jednog dilera.

Nakon toga, naredio je napad na ranč Sijelo drajv, na kojem je bila i glumica Šeron Tejt. On i njegovi sledbenici upali su i brutalno iskasapili trudnu glumicu i troje njenih prijatelja. Mesto je bilo prepuno krvi, a neke žrtve bile su izbodene i preko 50 puta.

Sleddbenici su shvatili šta su uradili i počeli su da paniče, pa im je Čarls naredio i da sledeće veče napadnu jedan bračni par. I oni su brutalno izbodeni.

Menson i članovi komune uhapšeni su kada su jednom prilikom zapalili kamion, a policija je tek kasnije shvatila da se među uhapšenima nalaze i ubice bračnog para, Šeron Tejt i njenih prijatelja.

Na suđenju su članovi njegove komune napadali svedoke. Menson je dobio smrtnu kaznu, koja je preinačena u doživotnu robiju kada je Kalifornija ukinula "električnu stolicu".

Menson se nikada nije pokajao zbog svojih zločina, a i dan danas ima obožavaoce.

Jedna devojka je čak tražila da se uda za njega 2014, ali to nije dozvoljeno.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.