TRAMP PATI OD RETARDACIJE: Iranski lider brutalno izvređao predsednika SAD
Foto: Fonet

bez dlake na jeziku

TRAMP PATI OD RETARDACIJE: Iranski lider brutalno izvređao predsednika SAD

Ovo je bio prvi odgovor Hamneija na prošlonedeljni ratoborni Trampov govor usmeren protiv Irana

Objavljeno:

Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hamnei u svom poslednjem govoru brutalno je izvređao američkog predsednika Donalda Trampa, rekavši za njega da je "gnusan", da izgovara gluposti i da "pati od retardacije".

- Predsednik SAD priča besmislice, međutim, to ne bi trebalo da dovede do toga da ignorišemo loše stanje američkog režima - rekao je Hamnei, i to sve zbog kritika koje je na račun Teherana uputio Tramp.

- Ne želim da trošim vreme odgovarajući na bulažnjenja i velike laži divljaka koji je američki predsednik - kazao je Hamnei u obraćanju studentima u Teheranu koje je objavio na svom kanalu na "Telegramu".

Ovo je bio prvi odgovor Hamenija na prošlonedeljni ratoborni Trampov govor usmeren protiv Irana.

Hamnei je prethodno izjavio da Teheran neće prihvatiti pritiske evropskih zemalja na iransku regionalnu politiku i raketni program, javila je iranska državna televizija, preneo je Rojters.

- Mešanje Evropljana u raketni program Irana i našu regionalnu politiku... za Iran je neprihvatljivo da Evropljani slede siledžijsku politiku Amerike - kazao je Hamnei.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je učetvrtak da Iran krši "duh" sporazuma iz 2015. u skladu sa kojim su Iranu ublažene sankcije u zamenu za ograničavanje nuklearnog programa Teherana.

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.