DA LI JE OVO POBEDA? Svi borci Islamske države se predali i napustili Raku
Foto: Reuters

UPUTILI SE NA NEPOZNATA ODREDIŠTA

DA LI JE OVO POBEDA? Svi borci Islamske države se predali i napustili Raku

U Raki se u poslednja 24 časa oko 100 boraca Islamske države predalo i "uklonjeno je iz grada"

Objavljeno:

Sirijski džihadisti napustili su Raku sa svojim porodicama uputivši se na nepoznata odredišta.

Svi sirijski borci Islamske države napustili su Raku, nekadašnji bastion džihadista na istoku zemlje, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Sirijski džihadisti napustili su Raku sa svojim porodicama uputivši se na nepoznata odredišta, a u toku su pripreme i za polazak stranih boraca, navela je ta oranizacija sa sedištem u Londonu, prenosi AFP.

TRAMP OŠTRO, NASTAO NOVI HAOS! Amerika uvela nove sankcije Iranu

Kako je prethodno preneo Rojters navode portparola koalicije koju opredvode SAD u Siriji Rajana Dilona, u Raki se u poslednja 24 časa oko 100 boraca Islamske države predalo i "uklonjeno je iz grada".

foto: Reuters

- Još uvek očekujemo teške borbe u danima koji su pred nama i nećemo da određujemo vreme kada mislimo da će (Islamska država) biti u potpunosti poražena u Raki - navodi se u pismenom saopštenju pukovnika Dilona, prenosi Rojters.

Kako je agencija pre toga izvestila, milicija sirijskih Kurda (YPG) saopštila je danas da je teroristička organizacija Islamska država na ivici poraza u Raki i da bi taj grad konačno mogao da bude očišćen od džihadista danas ili sutra.

- Borba u Raki se nastavlja. Daeš (kako oni zovu IS) je na ivici kraja. Danas ili sutra grad bi mogao da bude oslobođen - rekao je portoparol YPG Nuri Mahmud u telefonskom razgovoru za britansku agenciju.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.