KATALONIJA ĆE SUTRA PROGLASITI NEZAVISNOST: Madrid spremio ODGOVOR, posledice će biti katastrofalne!
Foto: Reuters

previranje

KATALONIJA ĆE SUTRA PROGLASITI NEZAVISNOST: Madrid spremio ODGOVOR, posledice će biti katastrofalne!

Premijer Španije Mariano Rahoj rekao je da razmišlja o "dramatičnim merama"

Objavljeno:

Barselona je juče bila puna ljudi koji su izašli da protestuju protiv nezavisnosti Katalonije. Veliki protest u Barseloni održan je sedam dana posle zabranjenog referenduma, obeleženog brutalnim nasiljem policije nad Kataloncima koji su hteli da glasaju na referendumu. Neki mediji su najavili da bi već u utorak moglo da dođe do proglašenja nezavisnosti Katalonije.

- Želim da se pretnja o proglašenju nezavisnosti povuče što je moguće pre, jer ništa se ne može izgraditi ako ne nestane pretnja nacionalnom jedinstvu - izjavio je Mariano Rahoj, šef vlade u Madridu. On je rekao da razmišlja o "dramatičnim merama" koje podrazumevaju suspenziju katalonske autonomije, dok u isto vreme katalonske vođe prete proglašenjem nezavisnosti. - Sprečićemo objavu nezavisnosti. Mogu vam reći, s potpunom sigurnošću, da se objava nezavisnosti neće dogoditi. Povući ćemo sve poteze i doneti sve odluke potrebne da se to zaustavi, a koje su u skladu sa zakonom - rekao je Rahoj. Upitan hoće li to značiti i mogućnost ukidanja autonomije Kataloniji, rekao je:

- Ne isključujem niti jednu opciju kojom se ne krši zakon... Ali odluku moram doneti u pravo vreme... Rahoj je rekao da, dok stižu pretnje o proglašenju nezavisnosti, biće vrlo teško ne posegnuti za dramatičnim merama.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.