IMA JEDNA CAKA! Ovo ostrvo je raj na zemlji, ali nije sve tako IDEALNO! (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

UVEK JE LEPO VREME!

IMA JEDNA CAKA! Ovo ostrvo je raj na zemlji, ali nije sve tako IDEALNO! (VIDEO)

U ovom tropskom raju okruženom Tihim okeanom temperature su tokom cele godine između 20 i 30 stepeni Celzijusa, a plaže su prepune retkih školjki

Objavljeno:

Uvek je savršeno vreme da se pobegne od svakodnevnice i odmore duša i telo. Kako nas očekuju hladni i sumorni dani, ukoliko nemate prilike da idete baš sada u ovom trenutku na neku topliju destinaciju, tu je internet pa makar tako možete da se vinete u maštu.

Nihau na prvi pogled deluje kao idealno mesto za odmor. To je najmanje naseljeno ostrvo na Havajima, a prostire se na oko 180 kvadratnih kilometara uz zapadnu obalu Kauaja.

ZBOG KOSOVA CELA EVROPA IDE NAZAD U SREDNJI VEK: Ovako bi izgledala mapa Evrope da svi koji žele DOBIJU NEZAVISNOST!

U ovom tropskom raju okruženom Tihim okeanom temperature su tokom cele godine između 20 i 30 stepeni Celzijusa, a plaže su prepune retkih školjki.

Međutim, samo mali broj ljudi ga može posetiti. Naziva se zabranjenim ostrvom jer je u privatnom vlasništvu, a do njega se stiže samo na poziv.

Kralj Kamehameha IV prodao je Nihau 1863. godine Elizabet Sinkler za 10.000 američkih dolara, a njeni naslednici — porodica Robinson — upravljaju ostrvom već više od stotinu godina.

Popis stanovništva iz 2009. godine pokazuje da na ostrvu živi 130 osoba, ali je moguće da je broj u međuvremenu dostigao 250.

Tu nema izgrađenih ulica, hotela ni supermarketa. Jednom nedeljno na Nihau pristaje brod koji vozi potrebne namirnice, a za slučaj opasnosti, na raspolaganju je helikopter vlasnika. Konji i bicikli su glavna transportna sredstva.

Stanovnici nemaju mobilne telefone ni vodoinstalacije, a električna energija dobija se preko solarnih panela.

Vlasnici žele da održe havajsku kulturu, pa je Nihau jedino ostrvo u Havajima na kom samo retki govore engleskim jezikom.

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.