OTKRIVENO ZAŠTO SU TAOCI NA SNIMCIMA EGZEKUCIJE MIRNI: Bivši pripadnik ISIS otkrio je STRAŠNU ISTINU!
Foto: Printscreen/Youtube/Tea Partiest

tajna isis

OTKRIVENO ZAŠTO SU TAOCI NA SNIMCIMA EGZEKUCIJE MIRNI: Bivši pripadnik ISIS otkrio je STRAŠNU ISTINU!

Mnogi se pitaju zašto bi taoci pristali da na ovaj način budu deo džihadističke propagande

Objavljeno:

Sigurno ste nekad videli bar deo snimka egzekucija taoca koje Islamska država pušta u javnost. Ovi snimci gotovo uvek izazivaju rasprave o tome da li su autentični ili namešteni.

Naime, prilikom odrubljivanja glava nikad se ne prikazuje baš taj trenutak, što dovodi do spekulacija da li su snimci autentični ili ne.

Još jedan detalj privlači pažnju, a to je neverojatna smirenost talaca dok čekaju vlastitu egzekuciju.

Zašto bi taoci svojom smirenošću pristali da budu deo džihadističke propagande, kad znaju da je konačni rezultat njihova smrt, pitaju se mnogi.

Neki su nagađali da su taoci ispregovarali s islamistima da pogubljenje ipak bude malo humanije.

Međutim, u intervjuu koji je napravio Sky News, bviši pripadnik Islamske države je otkrio istinu. Naime, objasnio je da su taoci na snimcima mirni jer su već ranije bili u takvoj situaciji i nisu znali da je upravo ovo njihov poslednji snimak. Saleh, kako se predstavio za Sky News, ispričao je kako su džihadisti više puta pre pravog pogubljenja taoce izlagali "lažnim pogubljenjima". Snimili bi se s taocem, rekli u kameru šta su hteli i vratili se u grad. I sam Saleh je taocima znao da kaže da ovaj put neće biti ubijeni. - Rekao bih im da ne brinu, da im se ništa neće dogoditi i da samo snimamo video u kojem od njihove vlade tražimo da prestanu s napadima na Siriju. Govorio sam im - S tobom nemamo nikakvih problema, ti si samo posetilac u ovoj zemlji - rekao je Saleh, i dodao da su džihadisti znali da će ipak svakog taoca ubiti.

Taocima su čak davali arapska imena, kako bi ih uverili da su na sigurnom, da su među prijateljima i tako su ih smirivali.

Japanskom taocu Kendži Gotou su dali ime Abu Saad.

Ovo je prvi put da su nagađanja o "lažnim egzekucijama" potvrđena i to od nekoga tko je u svemu tome učestvovao.

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.