NA ŽENE I DECU IZBEGLICE TREBA PUCATI NA NEMAČKOJ GRANICI! Ne, ovo nije izjavio Hitler, već nova poslanica AFD u Bundestagu!
Foto: Pixabay.com

VRAĆA SE VERMAHT!

NA ŽENE I DECU IZBEGLICE TREBA PUCATI NA NEMAČKOJ GRANICI! Ne, ovo nije izjavio Hitler, već nova poslanica AFD u Bundestagu!

Merkelova je rekla da pripadnici Alternative za Nemačku (AFD), koji su prvi put osvojili poslaničke mandate na izborima, neće uticati na politiku Nemačke prema Evropi

Objavljeno: 11:53h

Nakon brojnih terorističkih napada u Parizu, stav ljudi prema mulimanima, ali i izbeglicama, pogotovo iz Sirije postao je netrpeljiv u nekim zemljama.

Do sada je u društvu vladala relativno univerzalna blagonaklonost prema njima. Čitali smo priče o finim i obrazovanim ljudima, inženjerima, lekarima koje je rat naterao da dođu ovde sa svojim porodicama. Nakon napada bilo je dovoljno da nekoliko autora iznese stav da teroristi zapravo ulaze zajedno sa izbeglicama, i ova toksična ideja se vrlo brzo primila u narodu.

Marin le Pen: Uspeh AfD u Nemačkoj je znak buđenja ljudi!

Sav napor da se izbeglice iz Sirije predstave kao normalna ljudska bića pada u vodu posle terorističkih napada. Pojavljuje se granica između "nas" i "njih".

U slučaju države Nemačke, odnos prema izgelicama je bio trpeljiv, i država se vešto odupirala iskušenjima desnog populizma. Ipak, na kraju je poklekla.

U martu prošle godine, Alternativa za Nemačku (AFD), inače stranka iz koje stižu predlozi da se puca na ilegalne migrante i zabrani izgradnja džamija, zabeležila je dvocifrene rezultate na izborima u tri nemačke pokrajine, pri čemu je u Saksoniji-Anhalt dobila čak četvrtinu glasova.

foto: Reuters

Ali AFD nije obična stranka krajnje desnice, ona je otišla i korak dalje. Insistirala je i podržala radikalni ulični pokret „Evropski patrioti protiv islamizacije zapada“ ili Pegidu, a ona je i jedan od glavnih kritičara kancelarke Merkel i njenog "popuštanja" prema više od milion izbeglica.

- Nova poslanica AFD-a u Bundestagu je pre nekog vremena izjavila da nemačka pogranična policija treba da puca na migrante koji pokušaju da uđu u tu državu pa makar bili žene i deca. Jedan drugi poslanik iste stranke reče da Nemci treba da budu ponosni na dostignuća Vermahata. Toliko o demokratskoj desnici, zapazio je i napisao jedan od Tviter korisnika.

Podsećamo, Merkelova je rekla da pripadnici Alternative za Nemačku (AFD), koji su prvi put osvojili poslaničke mandate na izborima, neće uticati na politiku Nemačke prema Evropi.

- Verujem da su stranke koje mogu da formiraju koaliciju u stanju da same donose odluke, uprkos svim kontradikcijama. To će se odraziti na buduće koalicione sporazume, ali AFD na to neće nikako uticati", rekla je Merkelova".

foto: EPA / Clemens Bilan

Jedna od bitnih i istaknutih ličnosti u AFD-u, Beatriks fon Štorh je potpredsednica stranke i šefica berlinskog AfD-a koja pripada hrišćansko-fundamentalističkom krilu stranke. Pravnica (46) naročito ne podnosi LGBT prava, te je osudila mogućnost braka za istopolne parove, koje je većinom početkom leta izglasao Bundestag, tvrdnjom da je u pitanju "moralni bankrot".

Kancelarki Merkel je u jednoj TV emisiji predložila da emigrira u Čile pre nego što je narod protera iz Nemačke, a na društvenim mrežama se tokom izbegličke krize proslavila zahtevom da nemačka granična policija puca na žene i decu. Sa druge strane, žestoka je protivnica abortusa.

To je ta demokratska desnica.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.