Marin le Pen: Uspeh AfD u Nemačkoj je znak buđenja ljudi!
Foto: Pascal Rossingol

čestitke iz francuske

Marin le Pen: Uspeh AfD u Nemačkoj je znak buđenja ljudi!

Izborne ankete pokazuju da je nacionalistička, antiimgrantska partija na današnjim izborima osvojila oko 13 odsto glasova, što će uvesti ekstremne desničare u nemački parlament

Objavljeno:

Liderka francuske desničarske partije Nacionalni front Marin le Pen čestitala je večeras partiji Alternativa za Nemačku (AfD) ulazak u nemački parlament.

DEMONSTRANTI NA ULICAMA BERLINA I FRANKFURTA: Lete flaše i kamenice ka policiji i štabu AfD: "Nacističke svinje, ovde nema mesta za vas!" (FOTO)

Le Pen, koja je izgubila predsedničke izbore u Francuskoj od aktuelnog predsednika Emanuela Makrona napisala je na Tviteru da je ulazak AfD-a u parlament znak buđenja ljudi.

- Bravo našim saveznicima iz AfD-a na istorijskom rezultatu! To je simbol buđenja ljudi u Evropi - napisala je liderka Nacionalnog fronta.

Izborne ankete pokazuju da je nacionalistička, antiimgrantska partija na današnjim izborima osvojila oko 13 odsto glasova, što će uvesti ekstremne desničare u nemački parlament.

Prema rezultatima izlaznih anketa na izborima u Nemačkoj savez partija CDU/CSU kancelarke Merkel osvojio je najviše glasova, oko 32,5 odsto.

foto: Reuter

(Espreso.co.rs / Beta / AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.