PAKLENI PLAN DŽIHADISTA: Nova taktika za Evropu, počeće da rade nešto NAJJEZIVIJE što možete da zamislite!
Foto: Printscreen/Daily Mail

užas nas čeka

PAKLENI PLAN DŽIHADISTA: Nova taktika za Evropu, počeće da rade nešto NAJJEZIVIJE što možete da zamislite!

Do poverljivih dokumenata ISIS došla je francuska tajna služba

Objavljeno:

Francuska tajna služba upozorava Evropu da je došla u posed dokumenata koji pokazuju da će džihadistički teroristi promeniti taktiku i načine napada u zapadnoj Evropi.

Umesto dosadašnjih napada vatrenim oružjem, a posebno posle nekoliko osujećenih akcija u poslednjih par meseci, džihadisti su odlučili da pređu na daleko opasniji i podmukliji način ratovanja, piše list Le Parisien.

Prema pisanju ovog lista, "operativci" Islamske države osmislili su napade koji neće zahtevati veću organizaciju i logističku podršku, čiji cilj je da postignu snažan efekat uz što brojnije žrtve i izazovu paniku, a moći će da ih izvrše spavači ili "vukovi-samotnjaci".

Naime, kako piše u dokumentu, mogu se očekivati napadi na železničke pruge, nadvožnjake, mostove, paljenje šuma i trovanje vode i namirnica, čime se želi stvoriti psihoza opšte nesigurnosti.

Agenti ISIS dobili su instrukcije da se uklope u sredinu, zadobiju poverenje i ni na koji način ne pokazuju ekstremna stajališta.

Zbog nove taktike francuska policija dobila je zadatak da se posebno osiguraju škole, fakulteti, turistički objekti, fabrike i magacini hrane.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.