KATASTROFALAN ZEMLJOTRES U OKEANU KOD MEKSIKA, 15 MRTVIH: Cunami neizbežan, panika na pacifičkoj obali (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters/Claudia Daut

8 stepeni po rihteru

KATASTROFALAN ZEMLJOTRES U OKEANU KOD MEKSIKA, 15 MRTVIH: Cunami neizbežan, panika na pacifičkoj obali (FOTO) (VIDEO)

Upozorenje na cunami izdato je u više država na pacifičkoj obali Amerike

Objavljeno: 13:18h

Veliki zemljotres jačine 8 stepeni po Rihteru pogodio je jutros područje u Tihom okeanu, 90 kilometara južno od obale Meksika.

Hipocentar zemljotresa nalazi se na dubini od 35 kilometara.

Među žrtvama ima i dece. Broj poginulih u razornom zemljotresu u Meksiku porastao je na 15, saopštio je danas zvaničnik Agencije za vanredne situacije Rikardo de la Kruz.

On je kazao da su tela deset žrtava pronađena u gradu Jučitan na jugu Meksika, prenosi AFP. - Bilans poginulih iznosi 15 na osnovu podataka iz svih država - naveo je on za tv stanicu Milenio.

foto: Reuters/Claudia Daut

Upozorenje na cunami izdato je u osam država na pacifičkoj obali: upozoreni su građani Ekvadora, Nikaragve, Paname, Gvatemale, Hondurasa, Meksika El Salvadora i Kostarike.

foto: Reuters/Claudia Daut

Jak potres se osetio i u glavnom gredu Meksika, Meksiko sitiju, gde su građani u panici izašli na ulice, strahujući od razornog potresa kakvi su u prošlosti pogađali ovaj grad.

foto: Reuters/Claudia Daut

Predsednik je naveo da je oko 50 miliona Meksikanaca osetilo potres i upozorio da bi broj poginulih mogao da poraste, preneo je BBC. Prijavljeno je da su četiri osobe poginule u saveznoj državi Čijapas, u blizini epicentra, a još dve u saveznoj državi Tabasko. Kako je ranije javljeno, među žrtvama je i dvoje dece.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.