SPREMA SE KATASTROFA: Stižu razorne oluje Katja i Hose! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

BESNE ATLANTIKOM

SPREMA SE KATASTROFA: Stižu razorne oluje Katja i Hose! (VIDEO)

Tropska oluja Katja je postala uragan prve kategorije, sa udarima vetra od oko 121 kilometara na sat, prenosi Rojters. Ovo je prvi put od 2010. da su na području Atlantika, u koje se svrstava i Meksički zaliv, istovremeno aktivna tri uragana

Objavljeno:

Dok se snažni uragan Irma približava Sjedinjenim Američkim Državama, još dve tropske oluje su ojačale i sada tri uragana besne Atlantikom.

Tropska oluja Katja je postala uragan prve kategorije, sa udarima vetra od oko 121 kilometara na sat, prenosi Rojters.

Tropska depresija 13 formirala se u utorak posle podne u jugozapadnom delu Meksičkog zaliva i ojačala u tropsku oluju Katja u sredu ujutru.

NAJGORI URAGAN U ISTORIJI: Porušio je 90 ODSTO KUĆA NA OSTRVU BARBUDA, sad ide PREMA AMERICI! (VIDEO)

Očekuje se da će za koji dan udariti u meksičku državu Verakruz. Meteorološke prognoze za sada pokazuju da će Katja narednih dana ostati u Meksičkom zalivu, piše "Dejli mejl".

Najava da je Katja postala uragan usledila je ubrzo nakon što je američki Nacionalni centar za uragane otkrio da je i oluja Hose postala uragan prve kategorije.

Tropska oluja Hose, koja se formirala u utorak ujutro, nalazi se na hiljade kilometara istočno od Malih Antila.

U narednih nekoliko dana nastaviće da donosi veću količinu padavina u istočnom Meksiku.

Hose će ostati u okruženju povoljnom za pojačavanje sa vrlo malo strujanja vetra ili promenom brzine ili smera vetra, tako da će uskoro nad Atlantikom da tutnje tri uragana.

Oba uragana su se formirala nakon uragana Irme koji je postao najjači ikada zabeležen na Atlanstkom okeanu. Za sada je zabeleženo da je Irma odnela najmanje devet života na Karibima.

Ovo je prvi put od 2010. da su na području Atlantika, u koje se svrstava i Meksički zaliv, istovremeno aktivna tri uragana.

Rekordan broj istovremeno aktivnih uragana je četiri, a to se desilo 1893. i 1998. godine.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.