SLEDE DEPORTACIJE U AMERICI! Donald Tramp doneo odluku koja se mnogima neće dopasti!
Foto: Fonetap

AU!

SLEDE DEPORTACIJE U AMERICI! Donald Tramp doneo odluku koja se mnogima neće dopasti!

Tramp je ujedno pozvao i Kongres da usvoji zakonski akt prema kojem bi neki od ilegalnih migranata mogli ostati u Americi

Objavljeno:

Predednik SAD Donald Tramp ukinuo je program koji je štitio gotovo 800.000 mladih, nedokumentovanih imigranata od deportacije.

Tramp je ujedno pozvao i Kongres da usvoji zakonski akt prema kojem bi neki od ilegalnih migranata mogli ostati u Americi. Državni sekretar SAD Džef Sešns objavio je ovu odluku, pa je kazao kako je "program poznat pod skraćenicom DACA uveden tokom Obamine administracije preuređen jer je predhodni zakon donesen jednostrano, uz velike kontroverze i pravne probleme".

ZELENO SVETLO TRAMPA: Japan i Južna Koreja mogu da kupe veću količinu oružja iz SAD!

foto: Fonet

Administracija predhodnog predsednika SAD Baraka Obame usvojila je zakon prema kojem se nelegalni imigranti, koji su u Ameriku došli kao deca, ne mogu proterati bez dodatnih pravnih osnova. Međutim, Tramp je taj zakon danas poništio, a posledice ovakve odluke, upozoravaju analitičari, mogle bi biti dalekosežne po ekonomiju SAD.

Ipak, odluku mora potvrditi Kongres, a postoji mogućnost da ovo tijelo odbije zakon predložen iz Bele kuće. Kongres ima rok od šest mjeseci da se očituje o ovom zakonu..

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.