SAMO KO JE LUD NEĆE ZAPLAKATI KAD VIDI SCENU NA 09:02: Najbolja poruka protiv rata koja je snimljena! (VIDEO)
Foto: EPA/Shawn Thew/Reuters/Profimedia

Dok se spremaju za svetski rat

SAMO KO JE LUD NEĆE ZAPLAKATI KAD VIDI SCENU NA 09:02: Najbolja poruka protiv rata koja je snimljena! (VIDEO)

Majkl Džekson je prilikom izvođenja svoje antiratne pesme "Earth Song" naterao desetine hiljada ljudi u publici da zaplaču

Objavljeno:

Poslednjih meseci svet se suočava sa ozbiljnim pretnjama nuklearnim oružjem, velike sile osuđuju probe balističkih raketa Severne Koreje i za sada pokušavaju diplomatskim putem da smire strasti.

Iako se ulažu veliki napori kako bi se zautavio Kim Džong Un, on se ne obazire na reči koje dolaze iz Kine, SAD, Rusije, Japana i Južne Koreje. I ne samo da se ne obazire već se zakleo da nikada neće prestati.

DA LI UPRAVO POČINJE 3. SVETSKI RAT? Kim lansira novu raketu, Tramp šalje nosač aviona i strateške bombardere!

Nove tenzije su dovedene do usijanja kada je pre nedelju dana lansirana raketa koja je preletela Japan i izazvala paniku, kako na poluostrvu, tako i u svetu.

Predsednik SAD, Donald Tramp, se oglasio tada i na iznenađenje svih poslao poruku koja je još više uplašila svet. On je poručio da razgovori sa Severnom Korejom više nisu opcija, da je poruka primljena i da su sve opcije na stolu.

foto: AP

- Sjedinjene Američke Države vode razgovore sa Severnom Korejom te im posljednjih 25 godina šalju ogromne količine novca. Razgovor očigledno nije rešenje - napisao je Tramp na Tviteru.

Ali šta to zapravo znači za svet? Da li je to poruka koja potvrđuje da je novi svetski rat na pomolu? Svet još uvek iščekuje odgovor i strepi od potpunog uništenja.

foto: Fonetap

Međunarodna zajednica je takođe osudila probe nuklearnog oružja, nekoliko puta je uputila oštre reči na račun vođe Kim Džong Una, ali i povećala paket sankcija prema njegovoj zemlji. I kao mnogo puta do sada on se nije obazirao i nastavio je sa svojom politikom.

Svet se u nedelju ujutru probudio sa novim pretnjama, najnovije vesti su preneli svi svetski sajtovi a naslovi su bili zastršujući. Severna Koreja je testirala novu superbombu, koja je izazvala zemljotres od 6.3 stepeni po Rihterovoj skali, a kako navode stručnjaci ona je pet puta jača od one koja je bačena na Nagasaki. Da li je potrebno još nešto reći da bi se shvatilo koliko je opasna njihova "nuklearna igranka"?

foto: Profimedia

Južnokorejski mediji su hitno izvestili o zemljotresu u blizini lokacije Pungje-ri, i objavili da je verovatno reč o šestom i dosad najjačem testu nuklearnog oružja.

Pentagon nije ostao nem na ove vesti, pa je najavio da će zajedno sa američkom Vrhovnom komandom sprovesti "krizne protivmere", pretpostavljajući da je Severna Koreja najverovatnije izvela novi nuklearni test.

foto: Reuters

Izgleda da svetu nije dovoljno ratova, izgleda da su zaboravili na milione žrtava koje su stradale u najvećim ratovima, nije im izgleda bitno koliko nevinih će biti spaljeno nuklearnim oružjem zbog njihove politike, jer vojna indusrtija donosi nenormalne profite na raznim frontovima.

foto: Profimedia

Možda je sada pravi trenutak da se svi setimo legendarne pesme Majkla Džeksona kojom je pozivao na mir u svetu. Toliko puta je otpevao "Earth Song", a na jednom koncertu ona trajala čak 11 minuta.

Stajao je ispred tenka, prikazivao jezive fotografija ratova, a onda se pojavio vojnik koji mu je uperio pušku u glavu. Njegove moćne reči, i gest koji je napravio, upućene svetskim moćnicima, naterale su suze na oči svima koji su bili u publici. Ali da li samo njima?

Razmislite dobro, poslušajte pažljivo ove reči i biće vam jasno zašto je sada pravi trenutak da svet čuje ovu pesmu. Možda je vreme da se svi zapitaju - a šta sa suncem, sa zemljom, sa kišom, sa svim rečima koje su ranije izgovorene. I da li su zasita zaboravili na sve krvoproliće i da li ikada zastanu i pitaju se - Šta smo to uradili sa svetom?

(M.F.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.