KIM DŽONG SE ZAKLEO: Neću prestati, spremite se za sudnji dan!
Foto: Fonetap

nove pretnje svetu

KIM DŽONG SE ZAKLEO: Neću prestati, spremite se za sudnji dan!

Kako su objavili državni mediji, Kim je rekao da "plan lansiranja balističkih raketa služi kao simulacija pravog rata te je prvi korak vojne operacije korejske Narodne vojske na Tihom okeanu i uvod u vojne akcije na Guam"

Objavljeno:

Kim Džong Un se zakleo kako Severna Koreja nikada neće prestati da širi svoj nuklearni program, a Ameriku je upozorio o nadolazećem "sudnjem danu".

Severnokorejski državni mediji objavili su informaciju kako njihova nacija nikada neće prestati sa širenjem nuklearnog naoružanja uz poruku kako "niko ne može ni da nasluti kada bi mogao izbiti nuklearni rat".

DA LI JE TRAMP UPRAVO OBJAVIO DA ĆE BACITI BOMBU NA KOREJU? Razgovori nisu rešenje, 25 godina nas ucenjuju!

- SAD je sve bliže pokretanju nuklearnog rata na Korejskom poluostrvu, što će rezultirati njihovim konačnim padom - rečeno je na javnoj televiziji prenoseći poruku severnokorejskog vođe Kim Džong Una.

Donald Tramp je na svom Tviter profilu objavio zanimljivu poruku:

- Sjedinjene Američke Države vode razgovore sa Severnom Korejom te im posljednjih 25 godina šalju ogromne količine novca. Razgovor očigledno nije rešenje - napisao je Tramp na Tviteru.

foto: Fonetap

Poslednje lansiranje rakete dovelo je Severnu Koreju još bliže ratu sa SAD-om, a čini se kako Kim Džong Un ne planira stati s provokacijama i ispaljivanjem novih raketa koje bi mogle ozbiljno narušiti međunarodne odose. Kimov cilj je testirati mogu li njegove rakete koje su dovoljno snažne za prenošenje bojevih glava, dosegnuti američku teritoriju, odnosno ostrvo Guam u Pacifiku, prenosi net.hr.

Kako su objavili državni mediji, Kim je rekao da "plan lansiranja balističkih raketa služi kao simulacija pravog rata te je prvi korak vojne operacije korejske Narodne vojske na Tihom okeanu i uvod u vojne akcije na Guam".

foto: Reuters

List "Rodong Sinmun", koji je poznat kao glasilo Kimovog režima, u sredu je objavio više od 20 fotografija ovonedeljnog ispaljivanja balističke rakete od strane Pjongjanga. Na nekoliko se fotografija nalazi i sam Kim koji sa širokim osmehom na licu posmatra rezultate lansiranja rakete.

Nastavak verbalnog sukoba

Verbalni rat između Pjongjanga i Vašingtona ove nedelje se posebno zaoštrio pogotovo nakon što je Kim u ponedeljak poručio Trampu da uopšte ne mari za njegovo mišljenje te da se nastavlja rad na nuklearnom programu zemlje, piše britanski "Ekspres".

SAD su odgovorile Kimu kako je sada dosta, a američka ambasadorka pri UN Niki Hejli poručila je da "nijedna zemlja ne bi smela da lansira svoje rakete preko teritorije neke druge države kako je to učinio Kim lansiravši svoju balističku raketu preko Japana koji broji 130 miliona stanovnika".

foto: Reuters

Američki predsednik Donald Tramp ranije je poručio kako je poruka Severne Koreje "jasna i glasna" te da su sve opcije na stolu.

U međuvremenu su se pojavile informacije prema kojima Južna Koreja obučava posebnu grupu vojnika koji će biti trenirani da se infiltriraju među redove vojnika severnokorejskog režima, a njihov glavni cilj i zadtak biće svrgavanje Kim Džong Una s vlasti te "rešavanje" svih njegovih bliskih ljudi.

(Espreso.co.rs / Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.