EKSPLOZIJA PRETI DA RAZNESE TEKSAS! Zbog ogromnih poplava ugrožena nuklearna postrojenja, ODBROJAVAJU SE MINUTI!
Foto: Reuters

au, ljudi!

EKSPLOZIJA PRETI DA RAZNESE TEKSAS! Zbog ogromnih poplava ugrožena nuklearna postrojenja, ODBROJAVAJU SE MINUTI!

Harvi je najjači uragan koji je pogodio Teksas u poslednjih 50 godina, a nevreme je stiglo do kopna u petak

Objavljeno: 09:09h

- Nuklearno postrojenje Arkema u Teksasu došlo je do toga da je više nemoguće sprečiti požar i eksploziju - saopštio je glavni čovek tog hemijskog postrojenja Ričard Rouv.

Kako je naveo, očekuje se da će se to dogoditi u narednih šest dana, naglasivši da više ne postoji način sprečavanja zbog nivoa vode koja se usled poplava nakupila i poplavila veći deo fabrike, pa je došlo do kvara na sistemu hlađenja.

Radnici i meštani u radijusu od 2.5 kilometara preventivno su evakuisani jer se, prema pojedinim proračunima, očekuje da bi šteta bila najveća upravo u tom okviru.

To hemijsko postrojenje nalazi se na oko 43 kilometara izvan Hjustona, a u njemu su pravljeni organski peroksidi, mahom za industrije gume i plastike.

Hjuston je bio glavni grad na udaru uragana, a sada tropske oluje Harvi, koja je pogodila SAD. Predsednik te zemlje Donald Tramp juče je posetio Teksas da bi se lično uverio u razmere štete i rekao da je oluja bila "epska".

Harvi je najjači uragan koji je pogodio Teksas u poslednjih 50 godina, a nevreme je stiglo do kopna u petak, 25. avgusta. Količina kišnih padavina u Teksasu bila je rekordna za kontinentalni deo SAD, a pod vodom su i dalje brojni putevi i mostovi. Više od 13.000 ljudi do sada je spaseno u pogođenom područjima, ali je još nekoliko desetina hiljada i dalje zarobljeno usled poplava.

(Espreso.co.rs/RT/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.