DA LI JE TRAMP UPRAVO OBJAVIO DA ĆE BACITI BOMBU NA KOREJU? Razgovori nisu rešenje, 25 godina nas ucenjuju!
Foto: Fonet

novi rat!?

DA LI JE TRAMP UPRAVO OBJAVIO DA ĆE BACITI BOMBU NA KOREJU? Razgovori nisu rešenje, 25 godina nas ucenjuju!

Kako navodi agencija AP, Bela kuća nije bila spremna da razjasni Trampovu Tviter poruku

Objavljeno: 16:38h

Predsednik SAD Donald Tramp ocenio je da razgovor sa Severnom Korejom "nije rešenje".

On je to naveo u Tviter poruci kojom je nagovestio da je potraga za diplomatskim rešenjem sa Pjongjangom osuđena na propast.

- SAD su 25 godina razgovarale sa Severnom Korejom i plaćale im ucenjivački novac. Razgovori nisu rešenje - napisao je Tramp dan pošto je režim Kim Džong Una ispalio raketu iznad Japana.

NEMA ČEKANJA: SAD izvele probe nove nuklearne bombe! Severna Koreja je ranije privremeno zaustavljala nuklearni razvoj kada su SAD i druge zemlje davali pomoć u hrani i druge vrste pomoći. Međutim, Severna Koreja nije imala takve zahteve u poslednje vreme, bar ne javno, od kada je Tramp došao na vlast. Kako navodi agencija AP, Bela kuća nije bila spremna da razjasni Trampovu Tviter poruku. Administracija Donalda Trampa kao i ona Baraka Obame stalno je sledila politiku štapa i šargarepe prema severnokorejskim vlastima u nadi da će ih privoleti da odustanu od svojih nuklearnih i raketnih programa. Trampova poruka razlikuje se od prethodne izjave šefa američke diplomatije Reksa Tilersona. Tilerson je pre nedelju dana jasno rekao da je otvoren za pregovore s Pjongjangom pod uslovom da se oni odnose na denuklearizaciju Severne Koreje. - Spremni su da ograniče svoja provokativna dela i možda mi tu vidimo put ka jednom obliku dijaloga negde u bliskoj budućnosti - rekao je tada Tilerson.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.