ŠARLI EBDO PONOVO ŠOKIRA: Bog postoji, Harvi je potopio sve neonaciste u Teksasu! (FOTO)
Foto: Reuters

SUROVO SE ŠALE

ŠARLI EBDO PONOVO ŠOKIRA: Bog postoji, Harvi je potopio sve neonaciste u Teksasu! (FOTO)

Šarli Ebdo time ismeva činjenicu da je Teksas većinski podržao izbor Donalda Trampa za predsednika SAD, kao i niz ekstremnih političkih stavova koji su popularni u toj američkoj saveznoj državi

Objavljeno:

Uragan Harvi, koji je opustošio Teksas i gotovo potopio Hjuston, za francuski satirični list Šarli Ebdo je dokaz da – Bog postoji.

Na naslovnoj strani novog broja je velikim slovima napisana ta poruka, uz ilustracije nacističkih zastava i desnica podignutih na fašističkih pozdrav pod naletom kiše koja izvire iz vode, uz konstataciju da je Harvi “potopio sve neonaciste u Teksasu“.

RUSIJA NA NOGAMA: Mlada novinarka kidnapovana u Kijevu! (VIDEO)

Šarli Ebdo time ismeva činjenicu da je Teksas većinski podržao izbor Donalda Trampa za predsednika SAD, kao i niz ekstremnih političkih stavova koji su popularni u toj američkoj saveznoj državi.

S obzirom na to da su američki fundamentalistički propovednici često izjavljviali da su prirodne katastrofe božja kazna za liberalnu politiku, Šarli Ebdo je u slučaju Harvija njhove izjave iskoristio da se obračuna sa takvim stavovima, ocenjuje Index.hr.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.