RUSIJA NA NOGAMA: Mlada novinarka kidnapovana u Kijevu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

NE ZNA SE GDE JE

RUSIJA NA NOGAMA: Mlada novinarka kidnapovana u Kijevu! (VIDEO)

Ovaj događaj se dogodio samo dan nakon što je Služba bezbednosti Ukrajine proterala dva španska novinara koje optužuju da su imali anti-kijevsku pristrasnost

Objavljeno:

Ana Kurbatova, novinarka ruske televizije "Ruski kanal 1", oteta je u Kijevu, prenosi agnecija TASS. Detalji otmice trenutno nisu poznati.

Agencija TASS prenosi saopštenje televizije na kojoj Kurbatova radi, a u kojem se navodi da je oteta danas, i "odvedena u nepoznatom pravcu".

Kurbatovoj, specijalnoj dopisnici iz Kijeva, prethodnih dana upućivane su pretnje zbog izveštavanja sa vojne parade u Kijevu 26. avgusta kojom je obeležena 25. godišnjica nezavisnoti Ukrajine.

Ona je, kako piše Sputnjik, optuživana da "manipulisala važnim informacijama" i da je učestvovala u "anti-ukrajinskoj propagandi".

Ovaj događaj se dogodio samo dan nakon što je Služba bezbednosti Ukrajine proterala dva španska novinara koje optužuju da su imali anti-kijevsku pristrasnost.

Kijev je više puta ograničio aktivnosti stranih i domaćih opozicionih medija u Ukrajini. Oni su 2015. godine objavili listu na kojoj je 115 ruskih medija kojima bi mogle da budu odbijene ili privremeno obustavljene akreditacije od ukrajinskih vlasti. Ti mediji su označeni kao pretnja ukrajinskoj državnoj bezbednosti, prenosi Sputnjik.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.