OLIVER STOUN: Ostavite vi Putina, što niko ne pita šta se dešava u Bondstilu na Kosovu - TO JE OZBILJNA STVAR!
Foto: Reuters

pravo u centar

OLIVER STOUN: Ostavite vi Putina, što niko ne pita šta se dešava u Bondstilu na Kosovu - TO JE OZBILJNA STVAR!

Komentarišući odnose Srbije i Rusije, Stoun kaže da su veze između Srbije i Rusije jako stare

Objavljeno:

Omiljena tema zapadnog sveta je ideja da Rusija želi da ponovo stvori svoje carstvo. Ja ne mislim da je to cilj Rusije.

Cilj Vladimira Putina i njegove administracije da Rusija ostane netaknuta, sigurna i poštovana zbog svojih ruskih interesa, kaže slavni američki reditelj Oliver Stoun, autor filma "Intervju s Putinom".

- U isto vreme, verujem da je od svog govora u Minhenu 2007. godine izazvao Sjedinjene Američke Države, njihovu moć i koncept unipolarnog sistema. On predlaže svet ravnoteže, svet više centara moći. To je njegov cilj - ističe američki reditelj u intervjuu za Danas.

Komentarišući odnose Srbije i Rusije, Stoun kaže da su veze između Srbije i Rusije jako stare, ograđujući se da specifičnosti tih odnosa ipak ne poznaje najbolje.

On je precizirao da kada govori o Zapadu obično govori o SAD, jer je ona centar svih tih aktivnosti.

foto: Fonetap

- Govorimo o Zapadu, ali druge zemlje nemaju slobodnu volju. NATO kontroliše Evropu. I kao što kaže Putin, ti ljudi nisu saveznici već taoci. Zašto? Na njihovoj teritoriji se nalazi nuklearno oružje i može se koristiti samo po volji Amerikanaca. To nema veze sa Britancima, Francuzima, Italijanima… Šta se dešava u kampu Bondstil na Kosovu? To je jedna vrlo ozbiljna ogromna vojna instalacija. To je ozbiljna stvar. Mi smo velika imperija a to niko ne govori - upozorava Stoun.

On smatra da je Putin bio "nevin“ prvih godina svoje vladavine po pitanju odnosa sa SAD, te da se probudio negde 2006. da bi godinu dana kasnije svojim govorom u Minhenu pokazao šta želi.

foto: Reuters

- Ne sećam se da je iko u Americi išta pisao o tom govoru, a on je gotovo kao manifest. Putin kaže da svet više ne može biti unipolaran. Mora da ima više centara moći. On to govori sve vreme, ali ga niko ne sluša. On ističe da moramo da imamo mir. U Americi svi žive od dana do dana. Tramp tvituje šta se događa u tom trenutku i sve vesti su dnevni događaji, ali Putin govori kako treba gledati u 20-50 godina u budućnost. To treba državi, vođa koji razmišlja o budućnosti. Ne vidim da toga ima na Zapadu. Zapad se ponaša kao bogati pijani bankrotirani milijarder koji živi od dana do dana. Sada ćemo pozajmiti pare, a sutra ćemo da razmislimo kako ćemo da ih vratimo - zaključio je Stoun.

Američki reditelj je predstavio je na 23. Sarajevo film festivalu svoj novi film „Intervju s Putinom“. Intervju je izazvao veliko interesovanje gledalaca, pa je na osnovu njega objavljena i knjiga u koju su ušli i delovi teksta koji nisu stali u četvorosatni film. Knjiga će se uskoro naći na kioscima u Srbiji.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.