SPUSTIO DRON NA "KRALJICU ELIZABETU": "Mogao sam da ostavim dva kilograma PLASTIČNOG EKSPLOZIVA"
Foto: AP/Nati Harnik

pakao

SPUSTIO DRON NA "KRALJICU ELIZABETU": "Mogao sam da ostavim dva kilograma PLASTIČNOG EKSPLOZIVA"

Opšta panika među britanskim bezbednosni službama izbila je kada je jedan amaterski fotograf spustio dron na najveći nosač aviona kraljevske ratne mornarice

Objavljeno: 19:35h

Incident se dogodio u julu dok je brod "Kraljica Elizabeta", koji se priključio Kraljevskoj ratnoj mornarici ove godine, bio ukotvljen u škotskoj luci Invergordon.

Kako je rekao za "Dejli mejl", bio je zaprepašćen da je uspeo da spusti dron na palubu 70.000 tona teškog broda i ukloni ga, a da ga niko nije primetio.

- Nije bilo nikoga da spreči dron kako ne bi sleteo iako je bilo obezbeđenja okolo u malim čamcima koji su mahali ka dronu... Kada sam ga spustio, nije bilo baš nikoga, bio je kao brod duhova - ispričao je fotograf.

U intervjuu za BBC rekao je da je mogao da spusti "dva kilograma plastičnog eksploziva i ostavi ga na doku".

Zbog ovog incidenta iz Ministarstva odbrane Velike Britanije najavljuju će biti preduzete bezbednosne provere na nosaču aviona. Ipak, pilot letelice tvrdi da nije želeo da to uradi, ali da je morao zbog jakog vetra, kao i da je to što je uradio bilo pogrešno.

- Vozio sam kroz Invergordon i tražio da popričam sa nekim sa broda. Kapetanom ili stražarom. Mogao sam samo da pričam sa nekim teško oklopljenim policajcima, koji su rekli da nema nikoga jer su na večeri na obali - ispričao je.

"HMS Kraljica Elizabeta" je najveći brod koji je ikada izgradila Kraljevska ratna mornarica Velike Britanije, koji može da nosi i do 40 aviona.

(Espreso.co.rs/Dejli mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.