SEVERNA KOREJA NA ULICAMA: Hiljade građana protestuje protiv novih sankcija! (FOTO)
Foto: Reuters

PODRŠKA VOĐI

SEVERNA KOREJA NA ULICAMA: Hiljade građana protestuje protiv novih sankcija! (FOTO)

Severna Koreja je na udaru najvećiih sankcija dosad, koje su paralisale trećinu njihovog izvoza

Objavljeno: 10:45h

Severnokorejske vlasti organizovale su miting na kome je više hiljada ljudi protestovalo protiv novih sankcija UN protiv Severne Koreje.

Učesnici mitinga su sa transparentima okupili na Trgu Kim Il Sunga u Pjongjangu, gde im se obratio potpredsednik Radničke partije Kim Ki Nam, a zatim je organizovana šetnja.

Savet bezbednosti UN odlučio je da pooštri sankcije protiv Severne Koreje zbog lansiranja balističkih raketa „Hvanson 14“.

foto: Reuters

Podsetimo, Severna Koreja je na udaru najvećiih sankcija dosad, koje su paralisale trećinu njihovog izvoza. Razlog za tako ekstremne sankcije jesu konstantne raketne probe i razvijanje nuklearnog naoružanja.

foto: Reuters

Tramp je senilan i ide nam na živce

Severna Koreja je odbacila kao nerazumne pretnje američkog predsednika Donalda Trampa da će se vlasti u Pjongjangu suočiti s "besom i vatrom" u slučaju da ispale rakete u pravcu američkog ostrva Guam u Pacifiku.

foto: Reuters

Komandant raketnih snaga Severne Koreje Kim Rak Gjom rekao je u intervjuu za državnu televiziju da Trampove pretnje "prilično idu na živce".

foto: Reuters

On je ocenio da poslednje pretnje predsednika SAD upućene sa terena za golf pokazuju, kako je rekao, njegovu senilnost, navodi agencija AP.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.