MADURO ČEKA ODGOVOR: Donalde Trampe, ja sam tu, evo ruke!
Foto: Reuters

OVACIJE U SKUPŠTINI

MADURO ČEKA ODGOVOR: Donalde Trampe, ja sam tu, evo ruke!

Predsednik Venecuele rekao je da će osporiti sankcije pred američkim sudom

Objavljeno:

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da želi da razgovara licem u lice sa predsednikom SAD Donaldom Trampom tokom godišnje sednice Generalne skupštine UN u Njujorku sledećeg meseca.

Maduro je u obraćanju novoj Ustavotvornoj skupštini govorio o zaveri imperijalista protiv njegove vlasti i rekao da Venecuela nikada neće popustiti pred stranim silama.

- Ukoliko je toliko zainteresovan za Venecuelu, ja sam tu. Donalde Trampe, evo ruke - rekao je predsednik Venecuele u tročasovnom govoru.

Bela kuća još nije komentarisala ovo Madurovo obraćanje, prenio je BBC.

KINA ĆE ODGOVORITI NA NAPAD SAD NA SEVERNU KOREJU: Da li ova poruka iz Pekinga znači 3. SVETSKI RAT?

Tramp je nedavno uveo sankcije Maduru, optužujući ga da potkopava demokratiju. Predsednik Venecuele rekao je da će osporiti sankcije pred američkim sudom.

Maduro je potvrdio status Ustavotvorne skupštine kao najuticajnije institiucije u zemlji i rekao da joj se povinuje. Njegovo obraćanje prekidano je ovacijama.

foto: Reuters

Osnivanje skupštine od 545 poslanika dočekano je kritikama u svetu, jer su time oduzeta ovlašćenja Kongresu, u kojem većinu ima opozicija.

Maduro je rekao da će Ustavotvorna skupština promovisati mir ujedinjavanjem različitih sektora radi pisanja novog Ustava.

Više od 120 ljudi poginulo je u opozicionim protestima od aprila ove godine.

(Espreso.co.rs / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.