PRE ŠEST MESECI BIO JE NA VRHUNCU, A DANAS... Trampova popularnost na najnižem nivou!
Foto: EPA / Molly Riley

OPALA!

PRE ŠEST MESECI BIO JE NA VRHUNCU, A DANAS... Trampova popularnost na najnižem nivou!

Šest meseci otkako je Donald Tramp stupio na funkciju predsednika SAD, njegov rejting i popularnost su na najnižem nivou

Objavljeno:

Kako se navodi, tri četvrtine Amerikanaca nema poverenja u najveći deo onoga što dolazi iz Bele kuće.

Prema najnovijoj anketi Si-En-Ena, rad predsednika Trampa odobrava 38 odsto od ukupnog broja ispitanika, dok 56 odsto ne odobrava njegove aktivnosti.

TRAMP VIŠE NIJE PREDSEDNIK SAD, CEO SVET U ŠOKU! Američkom lideru protivnici u Kongresu preoteli vlast!

Samo još jedan predsednik SAD, Bil Klinton, suočio se sa padom rejtinga ispod 50 procenata posle šest meseci na vlasti, budući da je njegov rejting "skliznuo" na 44 odsto u 1993. godini, podseća Si-En-En.

foto: Reuters

Od ukupnog broja ispitanika, oko 47 odsto Amerikanaca sada poručuje da "snažno ne odobravaju" Trampov rad, dok je 24 odsto onih koji ga "snažno podržavaju", što je oštar pad sa 33 odsto podrške koliko je uživao prema anketama posle inauguracije. Manjak poverenja, međutim, predstavlja ključni problem, jer je velika većina građana, čak 73 odsto, skeptično u pogledu onoga što dolazi iz Bele kuće, dok 30 odsto kaže da uopšte ne veruju u ono što čuju na zvaničnim državnim glasilima. To je, međutim, u suprotnosti sa 24 odsto onih koji veruju u najveći deo onoga što dolazi iz Bele kuće ili u apsolutno sve. Među republikancima, snažna podrška Trampu je pala sa 73 odsto iz februara na sadašnjih 59 procenata, dok je među belcima koji nemaju diplomu koledža, a koji su ključno uporište Trampa, samo 35 odsto onih koji "snažno odobravaju" njegov rad, što je za 12 procentnih poena manje nego što je to bio slučaj u februaru. Istovremeno, "snažno ne odobravanje" Trampovog rada među demokratama se zadržalo na stabilnih 80 odsto, navodi Si-En-En.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.