MORAO DA POMOGNE: Tramp LIČNO diktirao lažnu izjavu svog sina!
Foto: Reuters

gde je istina ...

MORAO DA POMOGNE: Tramp LIČNO diktirao lažnu izjavu svog sina!

Prema njegovim rečima, tokom sastanka sa Veseljnickom "ubrzo se ispostavilo da ona nije imala važne informacije"

Objavljeno:

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp lično je diktirao lažnu izjavu u kojoj je njegov sin Donald Tram Mlađi rekao da je susret sa ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom održan tokom predizborne kampanje 2016. godine bio fokusiran na usvajanje ruske dece, piše danas "Vašington post".

U svojoj izjavi Donald Tramp Mlađi rekao je da se na sastanku prvenstveno razgovaralo o programu usvajanja ruske dece i insistirao na tome da to pitanje nije bilo vezano za predizbornu kampanju, prenele su agencije.

Prema pisanju ovog lista, američki predsednik je diktirao izjavu svoga sina dok je bio u avionu na putu za Vašington sa samita G20 iz Nemačke.

NAKON SAMO 10 DANA: Tramp smenio Skaramučija sa mesta šefa komunikacija

Donald Tramp Mlađi je kasnije tokom jula objavio više mejlova u kojima su otkriveni detalji da je prisustvovao sastanku nakon što su mu obećane "osetljive informacije sa veoma visokog nivoa", koje su se ticale podrške Rusije i ruske vlade Donalndu Trampu.

Pozivajući se na ošobe upoznate sa tokom susreta, "Vašington post" je naveo da je pravni tim američkog predsednika planirao da predstavi susret kao eventualnu nameštaljku demokrata Donaldu Trampu Mlađem i samom Donaldu Trampu.

foto: Fonetap

"Njujork tajms" je ranije preneo da se ruska pravnica Natalija Veseljnicka, koja navodno ima "veze u Kremlju", 2016. sastala sa najstarijim sinom američkog predsednika, Donaldom Trapom Mlađim, zbog tvrdnji da ima kompromitujuće informacije o Hilari Klinton.

Veseljnicka je, međutim, izjavila da nikada nije radila za rusku vladu i demantovala informaciju da je imala neke kompromitujuće informacije o Klintonovoj.

Tramp Mlađi je opisao taj sastanak kao "prazan" i istakao da o njemu nije govorio svom ocu. Prema njegovim rečima, tokom sastanka sa Veseljnickom "ubrzo se ispostavilo da ona nije imala važne informacije".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.