TENZIJE RASTU: Tramp planira da uvede SANKCIJE KINI?
Foto: Fonet

NOVI PAKET MERA

TENZIJE RASTU: Tramp planira da uvede SANKCIJE KINI?

Tramp je u subotu, 29. jula, izjavio da je veoma razočaran Kinom, jer kineske vlasti ne rade ništa da pomognu oko problema sa Severnom Korejom

Objavljeno:

Pomoćnici američkog predsednika Donalda Trampa rade na uvođenju ekonomskih sankcija Kini, preneli su američki mediji.

Mediji prenose da bi odluka o sankcijama Pekingu trebalo da bude donesena u toku ove sedmice, a da SAD sankcijama žele da ubede kineske vlasti da izvrše veći pritisak na Severnu Koreju.

Izvor iz administracije američkog predsednika izjavio je da su u opticaju sankcije Kini na polju trgovine, kao i kaznene mere na polju ekonomije, ali da još nije sigurno da će se Tramp odlučiti na takav korak, prenosi "Sputnjik".

Tramp je u subotu, 29. jula, izjavio da je "veoma razočaran Kinom, jer kineske vlasti ne rade ništa da pomognu oko problema sa Pjongjangom" i podsetio da su bivši lideri SAD omogućili Pekingu da trgovinom zaradi stotine milijardi dolara.

CRNI IZBORI U VENECUELI: Glasalo 41.53 odsto, 10 ljudi poginulo, a Maduro proglasio pobedu!

Japanski premijer Šinzo Abe ranije je pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Pjongjang i naglasio da se to naročito odnosi na Kinu i Rusiju.

Kina: Trgovinske veze sa SAD i situacija u Severnoj Koreji nisu iste teme

Kineske vlasti pozvale su danas SAD da ne povezuju situaciju u Severnoj Koreji koja sprovodi raketne probe sa razgovima o trgovinskim vezama između Kine i SAD.

foto: Reuters

- Smatramo da su problem nuklearnog programa Severne Koreje i američko-kineske trgovinske veze odvojene teme, koje se odnose na različite oblasti i o tome ne treba zajedno da se vode razgovori - izjavio je zamenik kineskog ministara za trgovinu Ćan Keming.

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u nedelju da je razočaran Kinom jer ne radi dovoljno na zaustavljanju nuklearnog programa Severne Koreje.

Tramp je na Tviteru napisao da su raniji američki lideri dozvolili Kini da pravi milijarde dolara godišnje u trgovini, ali da Peking nije pomogao da se reši problem s Pjongjangom.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.