STIGAO ODGOVOR MOSKVE: Obustavlja se rad ambasade SAD zbog novih sankcija!
Foto: EPA/Alexey Nikolsky

zaoštrava se retorika

STIGAO ODGOVOR MOSKVE: Obustavlja se rad ambasade SAD zbog novih sankcija!

Moskva je takođe ponudila Vašingtonu da smanji broj diplomata do 1. septembra srazmerno broju ruskih diplomata

Objavljeno: 11:50h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije saopštilo je da će od 1. avgusta biti suspendovna upotreba svih prostorija Američke ambasade.

- Ruska strana će 1. avgusta obustaviti korišćenje američke ambasade u Rusiji, kao i svih skladišta u Moskvi koje se nalaze u komleksu Srebrni Bor - navedeno je u saopštenju.

Ovaj potez je usledio nakon što su senatori SAD usvojili novi set sankcija protiv Rusije, Irana i Severne Koreje, a koji treba da potpiše predsednik SAD Donald Tramp. Predlog zakona ograničava sposobnost Trampa da ukine ograničenja za Moskvu.

ČEKA SE REAKCIJA: Senat usvojio nove sankcije protiv Rusije, Irana i Severne Koreje!

Moskva je takođe ponudila Vašingtonu da smanji broj diplomata do 1. septembra srazmerno broju ruskih diplomata, što bi bilo ograničenje na 445 ljudi u Rusiji.

Ruski mediji pišu da bi jedan od mogućih odgovora Rusije na novi paket sankcija mogla da bude i zaplena određene američke imovine u zemlji. "Komersant", pozivajući se na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova, piše da bi ruske vlasti mogle da zaplene kompleks vikendica Ambasade SAD u moskovskom Srebrnom boru, kao i američka skladišta.

Rusija zadržava uzajamno pravo da odgovori na najnoviji zakon o sankcijama koji je Senat SAD usvojio, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.