VENECUELA ZABRANILA PROTESTE: Maduro poziva na dijalog!
Foto: Reuters

NEMA REŠENJA ZA KRIZU

VENECUELA ZABRANILA PROTESTE: Maduro poziva na dijalog!

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro pozvao je na razgovore predstavnike opozicione koalicije kako bi zemlja izašla iz političke krize

Objavljeno:

Venecuela zabranjuje proteste koji mogu da "ometu ili utiču" na izbore o Nacionalnoj konstitutivnoj skupštini raspisanim za nedelju. Predsednik Maduro je pozvao opoziciju na razgovore.

Onima koji prekrše zabranu preti zatvorska kazna od pet do deset godina, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nestor Revelor.

Opozicija na ovaj potez gleda kao na korak bliže diktaturi.

KATASTROFALNA ŽELEZNIČKA NESREĆA U BARSELONI: Povređeno 48 ljudi, 5 u kritičnom stanju! (VIDEO)

Situacija u Venecueli je još više pogoršana kada su SAD odlučile da iz zemlje povuku ljude koji rade u američkoj ambasadi u Karakasu, prenosi BBC.

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro pozvao je na razgovore predstavnike opozicione koalicije kako bi zemlja izašla iz političke krize.

foto: Reuters

Neočekivani poziv Madura stigao je svega 72 sata pre kontroverznog glasanja o Nacionalnoj konstitutivnoj skupštini koje bi Madurovoj vladi dalo moć da može da menja Ustav.

foto: Reuters

- Predlažem opoziciji da u narednih nekoliko sati postavimo sto dijaloga, nacionalnog sporazuma i pomirenja, nacionalni sto razumevanja, kako bi razgovarali o miru i važnim pitanjima za našu zemlju - kazao je Maduro tokom provladinog marša u Karakasu, dodajući da bi voleo kada bi “mirovni sto“ bio pokrenut pre glasanja u nedelju.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.