O PREDIZBORNOJ KAMPANJI U AMERICI: Hilari Klinton izdaje memoare "Šta se dogodilo"
Foto: Reuters

NE ŽELI DA ĆUTI

O PREDIZBORNOJ KAMPANJI U AMERICI: Hilari Klinton izdaje memoare "Šta se dogodilo"

Bivša američka državna sekretarka, prva dama i prva žena kandidatkinja za američku predsednicu izdala je već nekoliko knjiga

Objavljeno:

Bivša demokratska kandidatkinja na američkim predsedničkim izborima Hilari Klinton u svojim memoarima pod nazivom "Šta se dogodilo" (What Happened) pokušaće da objasni šta se zapravo dogodilo u predizbornoj kampanji prošle godine u Americi.

- Naziv knjige više je izjava nego pitanje, a Hilari Klinton će u njoj čitaocima otkriti šta je osećala i mislila tokom jedne od najkontroverznijih i najnepredvidljivijih predsedničkih kampanja i izbora u istoriji zemlje - navodi se u saopštenju kuće Simon & Šuster.

- Ranije sam, iz razloga koje pokušavam da objasnim u knjizi, često verovala kako prema javnosti moram biti obazriva, onako kao kad hodate po konopcu bez sigurnosne mreže. Ali danas to više nije tako - napisala je bivša demokratska kandidatkinja u predgovoru knjige.

SKINUO GEJTSA S TRONA: Vlasnik Amazona najbogatiji na svetu sa preko 91 milijardom dolara!

Od izbornog poraza 8. novembra 2016. godine, Klinton je više puta javno istupala i održala brojne javne govore. Priznala je da je tokom kampanje počinila više grešaka, ali nikada o njima nije govorila detaljno, ostavivši objašnjenja za knjigu.

U memoarima opisuje "snažno i duboko lično iskustvo kandidature i činjenicu da je prva žena u američkoj istoriji koju je za predsednicu kandidovala jedna velika stranka."

Ona u predgovoru kaže da je u memoarima opisala "predizibornu kampanju i izbore koje su obeležili gnev, seksizam, brojne nesmotrenosti, niski udarci i nezamisliv razvoj događaja."

Bivša američka državna sekretarka, prva dama i prva žena kandidatkinja za američku predsednicu izdala je već nekoliko knjiga.

(Espreso.co.rs / Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.