ŠVEĐANI U PANICI ZBOG SRBA!  Ukrali SVE VOZAČKE DOZVOLE U ZEMLJI?!
Foto: Reuters

problemi sa hakerima

ŠVEĐANI U PANICI ZBOG SRBA! Ukrali SVE VOZAČKE DOZVOLE U ZEMLJI?!

Sumnja se, naime, da je grupa srpskih državljana, koja je bila angažovana u jednoj američkoj firmi koja posluje u Švedskoj, upala u bezbedonosni sistem te skandinavske zemlje i došla u posed podataka o svim vozačkim dozvolama u toj državi

Objavljeno:

Švedski zvanični organi sumnjaju da je sistem bezbednosti svih vozačkih dozvola u toj zemlji dospeo u ruke srpskih hakera, i zbog toga se podigla velika prašina.

- Švedska policija istražuje da li je baza podataka o svim vozačkim dozvolama u toj zemlji dospela u ruke srpskih državljana - navodi za naš list izvor upoznat sa situacijom.

- Sumnja se, naime, da je grupa srpskih državljana, koja je bila angažovana u jednoj američkoj firmi koja posluje u Švedskoj, upala u bezbedonosni sistem te skandinavske zemlje i došla u posed podataka o svim vozačkim dozvolama u toj državi.

foto: Reuters

Naš izvor naglašava da zvaničnih podataka da li su naši državljani umešani u tu aferu još nema.

- U pitanju je više miliona kompletnih podataka o švedskim državljanima, koje na crnom tržištu, naročito u svetlu straha od terorizma koji se širi Evropom, vrede mnogo - navodi naš sagovornik. -

Zvanični organi Švedske se još uvek ne oglašavaju, ali nam je potvrđeno da se na rasvetljavanju tog slučaja intenzivno radi.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.